Μπόισα: “Γύρισα στην Ελλάδα λόγω του Άρη”

Μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Άρη μόνο για μερικούς μήνες στο δεύτερο μισό της περιόδου 2007-08 όμως πρόλαβε να δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη. Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Μπόισα που το Σάββατο επιστρέφει στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος των κίτρινων, παίζοντας για τον Πανιώνιο. Ο Άρης ήταν ο βασικός λόγος της επιστροφής του Γεωργιανού φόργουορντ στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως τόνισε μιλώντας στο PRESSARIS.

Οι αναμνήσεις του άλλωστε από τη θητεία του στον Άρη είναι μόνο ευχάριστες έστω κι αν η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελε ο εκείνος αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες των κίτρινων. Ο Μπόισα αναφέρθηκε και στη σαββατιάτικη αναμέτρηση, την οποία χαρακτήρισε την πιο δύσκολη από την ημέρα που πήγε στον Πανιώνιο.

Πώς αισθάνεσαι που θα επιστρέψεις στο Αλεξάνδρειο;
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δω και πάλι φίλους και γνωστούς. Ο Άρης ήταν ο λόγος που επέλεξα την πρόταση του Πανιωνίου. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα μετά το πέρασμα που από τον Άρη. Η πρόταση του Πανιωνίου μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε μια ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις και γι’ αυτό αποφάσισα να επιστρέψω.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που έχεις από τον Άρη;
Οι καλύτερες. Η ομάδα ήταν πολύ καλή εκείνη τη σεζόν και άριστα οργανωμένη. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και μας στήριζε με εκπληκτικό τρόπο. Η Θεσσαλονίκη είναι θαυμάσια πόλη και άρεζε πολύ στην οικογένεια μου. Κάποιες φορές είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται άνετα η οικογένεια σου στο περιβάλλον και στο μέρος που εργάζεσαι. Βέβαια η χρονιά δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε. Αποκλειστήκαμε από το Μαρούσι στα πλέι οφ, γνωρίζοντας την ήττα δυο φορές στο Αλεξάνδρειο και δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα όπου είχαμε φτάσει μέχρι το ΤΟP 16. Για ένα παιχνίδι μάλιστα δεν φτάσαμε στα προημιτελικά, στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό είναι όμως το μπάσκετ.

Διατηρείς επαφή με κάποιους συμπαίκτες σου στον Άρη;
Μιλάω με τον Λάζαρο Αγαδάκο, τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Σπύρο Παντελιάδη. Έχουμε συχνή επικοινωνία. Επίσης όταν θέλω κάτι μιλάω με την Έλσα (Παπαδοπούλου, υπάλληλο των γραφείων της ΚΑΕ Άρης στο Αλεξάνδρειο). Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές στον Άρη και δεν τον ξεχνώ.

Ποιο είναι το σχόλιο σου για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη που δεν διανύει την καλύτερη περίοδο λόγω της φυγής του Τζέιμς αλλά και των τραυματισμών;
Καταρχήν σε ότι αφορά τους τραυματισμούς, μπορεί ένας παίκτης αν και τραυματίας να καταφέρει να αγωνιστεί και να έχει και καλή απόδοση. Έχει συμβεί αυτό πολλές φορές στο παρελθόν. Όσο για την απώλεια του Τζέιμς, είναι όντως σημαντική αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ένα γεγονός σαν κι αυτό μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους υπόλοιπους παίκτες. Πέρα πάντως από τα τελευταία αποτελέσματα, ο Άρης έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν είναι τυχαίο ότι διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους απέναντι στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πως είναι το πιο δύσκολο που θα δώσουμε από τότε που παίζω στον Πανιώνιο.

Ποια κατάσταση συνάντησες στον Πανιώνιο;
Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες και έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που διάλεξα τον Πανιώνιο ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Είχα κι άλλες προτάσεις. Η μια ήταν από ιταλική ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 και ήταν πιο συμφέρουσα οικονομικά απ’ αυτή του Πανιωνίου. Η άλλη από ελληνική ομάδα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Είμαι όμως 30 χρονών, πιστεύω σε καλή ηλικία και ήθελα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό και όχι τα λεφτά. Νιώθω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, όχι όμως πετυχαίνοντας 20 πόντους και μαζεύοντας 20 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα αλλά κάνοντας άλλα πράγματα.

Η κατάσταση στον Άρη είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέντε χρόνια πριν…
Το γνωρίζω και σίγουρα είναι δύσκολο για όλους να το δεχθούν. Μια φράση λέει «no money, no honey» και αναγκαστικά οι ομάδες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η οικονομική κρίση. Μακάρι τα πράγματα να βελτιωθούν γιατί η κρίση έχει επηρεάσει και τον χώρο του αθλητισμού και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

To Top