Μποροβήλος: “Βλέπουμε ότι ο Άρης είναι πρώτος, φέτος θα είναι μια χρονιά με καλές ομάδες

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων φυσικά και στη σπουδαία νίκη του Asteras AKTOR επί του Ολυμπιακού (1-0).

Οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη. Μία νίκη ουσίας και ψυχολογίας. Είχαμε ανάγκη ένα καλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Βλέπουμε ότι οι “μικρομεσαίες” ομάδες τα καταφέρνουν μια χαρά κι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο αρέσει σε κάθε υγιή φίλαθλο. Και νομίζω ότι θα υπάρχει και ανάλογη συνέχεια».

Για την αλλαγή του Μακελελέ και την έλευση Παντελίδη: «Κάθε ομάδα προασπίζεται τα συμφέροντα της, όπως αυτή νομίζει. Έτσι λοιπόν κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή προπονητή. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Πάντα όταν παίρνεις μια απόφαση, πιστεύεις ότι την παίρνεις για το σωστό. Αλλά ο χρόνος είναι αυτός που επιβεβαιώνει ή δείχνει εάν έκανες λάθος. Ελπίζουμε ότι δεν έχουμε κάνει λάθος και ότι με τον Παντελίδη θα μπορέσει η ομάδα να βρει έναν καλύτερο βηματισμό. Μια ομάδα η οποία τη στήσαμε έτσι ώστε φέτος να μπει στο γκρουπ 5-8, να μπορέσει να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό το όνειρο υπάρχει και για τις άλλες ομάδες που ευελπιστούν να μπουν σε αυτό το γκρουπ. Ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα είναι μια πορεία διαρκείας προς τα πάνω».

Για το πρωτάθλημα: «Εάν μιλούσαμε για ένα δείγμα 3-4 αγωνιστικών θα λέγαμε ότι ήταν και με συγκυρία. Πλέον μιλάμε για δέκα αγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών. Πάνω από το 1/3. Λογικό να πούμε ότι φέτος δεν είναι τυχαίο γιατί το δείγμα είναι αρκετό για να μας δώσει συμπεράσματα. Εκτιμώ ότι υπάρχει μια χρονιά με καλές ομάδες. Μια χρονιά που θα μας δώσει συγκινήσεις. Βλέπουμε ότι στην 10η αγωνιστική ο Άρης είναι πρώτος, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Άρη, αλλά βλέπουμε ότι έχει πίσω του όλες τις ομάδες του “Big-4” που λέγαμε μέχρι πρότινος. Οι μεσαίες ομάδες κοιτάνε στα ίσα τους μεγάλους και αυτό είναι προς όφελος των φιλάθλων που θέλουν να δουν ένα ποδόσφαιρο καλύτερο. Βλέπουμε ότι ακόμα και στην Ευρώπη συμβαίνει αυτό. Αυτό το θέλει κάθε φίλαθλος».
Για το ματς με τον ΟΦΗ: «Πριν τον ΟΦΗ, ο Asteras AKTOR αγωνίζεται με τη Ζάκυνθο. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να υποβαθμίζεις κανέναν αντίπαλο σου. Οπότε έχουμε πρώτα αυτό το παιχνίδι και μετά τον ΟΦΗ, ο οποίος πράγματι έδειξε ότι είναι πάρα πολύ δυνατός. Κέρδισε με ανατροπή στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που παραδοσιακά είναι δυνατή. Τώρα θα έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι θα έχουμε απέναντι μας τον προηγούμενο κι εξαίρετο προπονητή μας, τον κ. Ράσταβατς. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα συγκινήσει».

Για την διαιτησία στο πρωτάθλημα: «Έχει δικαίωμα ο κάθε ιδιοκτήτης να προασπίσει τα δικαιώματα της ομάδας του. Σεβαστή η άποψη του κ. Ηλιόπουλου. Νομίζω ότι γίνεται μια προσπάθεια φέτος για να έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Προφανώς έχουν γίνει και λάθη. Θα πρέπει να τα δει ο κ. Λανουά με τους συνεργάτες του. Εκτιμώ ότι το πρόβλημα στη διαιτησία είναι στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Νομίζω ότι οι διαιτητές χρειάζονται μεγαλύτερη εκπαίδευση. Και το γεγονός ότι στερούνται μεγάλων παιχνιδιών και παίζουν “μικρομεσαία” ματς είναι ντισαβαντάζ. Ένας διαιτητής ο οποίος παίζει σε ντέρμπι, έχει και την ψυχολογία μετά να έχει και καλύτερη απόδοση στα πιο κάτω παιχνίδια. Όταν τους διαιτητές τους περιορίζουμε σε κλίμακα μικρομεσαίων παιχνιδιών, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποκτήσουν αυτές τις εμπειρίες που χρειάζονται έτσι ώστε να πατάνε καλύτερα στα γήπεδα. Είναι μεγάλο το πρόβλημα αυτό. Όπως κι αυτό της εκπαίδευσης».

To Top