ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Μπασκετικό θαύμα ο Άρης, ο Ιωαννίδης είναι κοντά μας”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο… μπασκετικό θαύμα που είναι ο Άρης, ενώ αναφερόμενος στα μεγάλα ονόματα του συλλόγου, τόνισε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι κοντά μας…

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Να σας καλωσορίσω στο σπίτι του ελληνικού μπάσκετ, στο σπίτι του Άρη. Ένας χώρος που εκπροσωπεί αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον Άρη. Ξέρω τον σεβασμό που υπάρχει στο μόνο μπασκετικό θαύμα της χώρας που είναι ο Άρης. Φέτος γιορτάζουμε 100 χρόνια μπάσκετ στη χώρα. Και είναι μία καλή ευκαιρία να αλλάξει, να πράξει αυτό που θέλει ο ελληνικός αθλητισμός. Το τμήμα του Άρη ιδρύθηκε το 1922. Από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε το μπάσκετ στην χώρα, ο Άρης ήταν ο σύλλογος με τις περισσότερες επιτυχίες. Είχε την τύχη ο σύλλογος να έχει σπουδαίες προσωπικότητες, σε αθλητικό, δημιοσιογραφικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Δεν συνέβη τυχαία. Ο Άρης είναι η ομάδα της μπασκετούπολης Θεσσαλονίκης.

«Ο Ματθαίου, ο Πεταλίδης κ.α. Άνθρωποι που έβαλαν τις βάσεις για μία ομάδα, που ήταν αυτό που βλέπετε κι ελπίζουμε να είναι μελλοντικά κι άλλο περισσότερο. Έχω την τύχη να έχω δίπλα μου με πολλή αγάπη, τον άνθρωπο που τα ξεκίνησε όλα, τον Χάρη Παπαγεωργίου. Ήρθαν τεράστια ονόματα. Τον μεγάλο Αρειανό Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που έκαναν ένα θαύμα στην εποχή τους. Έφτιαξαν μία ομάδα που αν όχι ολόκληρη, ήταν η μισή εποχή μας. Έγινε τότε ένα θαύμα που όμοιο η Ευρώπη δεν είχε δει. Μία ομάδα από την Ελλάδα, που δεν είχε έδρα την πρωτεύουσα και κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για μία δεκαετία. Το πιο σημαντικό που πέτυχε είναι που έφτιαξε γενιές Ελλήνων που αγάπησαν και ακολούθησαν τον αθλητισμό. Επίσης να πω ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι κοντά μας, νοερά είναι εδώ…».

To Top