Μπάλντοκ: Η ιστορία της ζωής του άτυχου ποδοσφαιριστή, που πέθανε μόλις στα 31 του χρόνια – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την τραγική είδηση της απώλειας του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής – Το ξεκίνημα της καριέρας του στην Αγγλία, το άλμα στη Σέφιλντ, η Ελληνίδα γιαγιά και η επιλογή του να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη – Το τελευταίο παιχνίδι της ζωής του κόντρα στον Ολυμπιακό στις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για τη ζωή του από το protothema.gr:

Στα 31 του χρόνια ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, ο οποίος από τον περασμένο Μάιο ανήκε στον Παναθηναϊκό, άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα του σπιτιού του στην Αθήνα, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του και αφού φρόντισε ο ίδιος να κάνει γνωστή την επιθυμία του να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, αυτό έγινε τελικά το 2022 όταν και βρέθηκε στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ.

Η πρώτη φορά που το όνομα του είχε βρεθεί στις σημειώσεις των ανθρώπων της Εθνικής ήταν στην εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο η υπόθεση του δεν προχώρησε για να επανέλθει όταν ανέλαβε την ομάδα ο Τζονι Φαν΄τ Σχιπ.

Ο Ολλανδός αναζητούσε σε όλον τον κόσμο ποδοσφαιστές με ελληνικές ρίζες για να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα, ο Μπάλντοκ ήταν θετικός αλλά και πάλι η υπόθεση δεν προχώρησε καθώς σκόνταψε σε γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι’ αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο», είχε πει δηλώσει εκείνη την εποχή ο ίδιος σε συνέντευξη του κρατώντας την πόρτα ορθάνοικτη.

Την εποχή που βρέθηκε συμπαίκτης με τον Παναγιώτη Ρέτσο στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2020) ο νυν άσος του Ολυμπιακού του άναψε πάλι η φλόγα κι όταν πέρασε η περιπέτεια του κορωνοϊού το ζήτημα όχι απλά επανήλθε στην επιφάνεια, αλλά προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες κι έτσι τον Μάιο του 2022 βρέθηκε για πρώτη φορά στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ.

Με το εθνόσημο αγωνίστηκε συνολικά 12 φορές κάνοντας ντεμπούτο στις 2 Ιουνίου 2022 κόντρα στην Ιρλανδία και η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο μπαράζ πρόκρισης του Euro 2024 κόντρα στη Γεωργία τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και λόγω του τραυματισμού του δεν είχε βρεθεί στις κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Στις 29 Μαΐου όταν ο Μπάλντοκ ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας συμβόλαιο με τους πράσινους έως το 2027.

Ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω στην εκκίνηση της σεζόν με αποτέλεσμα να κάνει το ντεμπούτο του με το τριφύλι στο εντός έδρας ματς με τον Άγιαξ (8/8/2024), ενώ πρόλαβε να κάνει τρεις συμμετοχές στη Super League με την τελευταία να καταγράφεται στο πρόσφατο ντέμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10/2024).

Από ένα χωριό του Μπάκιγχαμ στην Premier League

Γεννήθηκε στο Steeple Claydon της Αγγλίας, ένα μικρό χωριό δίπλα από το Μπάκιγχαμ στις 9 Μαρτίου 1993, το πλήρες όνομα του είναι Τζορτζ Χένρι Άιβορ Μπάλντοκ και ήταν ο τρίτος γιος της οικογένειας καθώς είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια…

Παρόλο που οι τοπικές ομάδες της περιοχής δεν είχαν αναδείξει κάποιον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τα δύο αδέλφια (ο Τζόρτζ και ο Σαμ) βρέθηκαν στις ομάδες νέων της Μίλτον Κέινς Ντονς. Η καταξίωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο μετά από διάφορους δανεισμούς ο Τζορτζ κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και σιγά, σιγά άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον κι άλλων συλόγων.

Τελικά έφτασε να κάνει το μεγάλο άλμα το 2017 όταν σε ηλικία 24 ετών πήρε μεταγραφή στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Με τις «λεπίδες» έφτιαξε το όνομα του και έφτασε να αγωνιστεί στην Premier League (83 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου), με τα δημοσιεύματα στην προ κορωνοϊού να αναφέρουν ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι συνεργάτες του τον είχαν στη λίστα με τους παίκτες που θα μπορούσαν να κληθούν στην Εθνική Αγγλίας.

Ο ίδιος όμως εκείνη την εποχή το είχε πάρει απόφαση να αγωνιστεί για την Ελλάδα…

To Top