Μπρούρσον και όχι Μπρόρσον αποκάλυψε πως προφέρεται ο μεταγραφικός στόχος του Άρη, πρώην μόνιμος κάτοικος Σουηδίας. Ο λόγος για τον Χριστόφορο Μουρατίδη που τόνισε πως ένα από τα στοιχεία που διακρίνουν τον στόπερ της Μάλμε είναι η εργατικότητά του μέσα στο γήπεδο.
Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:
Για το πώς είναι η ζωή μετά την επιστροφή του στο Κιλκίς και στην Ελλάδα μετά από 45 χρόνια:
“Είναι δύσκολο το να αλλάζεις χώρα μετά από 45 χρόνια αλλά αποφάσισα να κάνω εδώ το επάγγελμά μου αλλά και να είμαι και κοντά στην αγαπημένη μου ομάδα τον Άρη”.
Για το πώς προφέρεται το “Brorsson”:
“Το όνομα του παίκτη είναι σύνθετο, από τις λέξεις Bror (προφέρεται Μπρούρ), που σημαίνει αδελφός και το sson, σημαίνει γιος, όλη η λέξη μαζί σημαίνει “του αδερφού ο γιος” δηλαδή ο ανιψιός. Οι Σουηδοί ξεχωρίζουν πιο συγκεκριμένα ποιανού γιος είναι και για αυτό λένε του αδερφού, αν ήταν της αδερφής θα λεγόταν αλλιώς. Τα περισσότερα επίθετα των Σουηδών είναι σύνθετα με τη λέξη γιος, όπως για παράδειγμα ο Λάρσον, είναι ο γιος του Λάρι. Αυτό έχει μείνει από τα παλιά τα χρόνια.
Ο παίκτης πρέπει να προφέρεται ως Μπρούρσον”.
Για τη γνώμη του για τον Μπρούρσον:
“Τον έχω δει να παίζει, όχι από κοντά αλλά από την τηλεόραση, είναι πολύ δυνατός και ταχύς παίκτης με πολύ καλή αμυντική αντίληψη, ξέρει δηλαδή όταν κυνηγάει έναν παίκτη, το timing για να του κάνει το τάκλιν. Είναι Σουηδός και όπως οι περισσότεροι Σουηδοί, έτσι κι αυτός είναι εργάτης μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να σου δώσει το μεγαλύτερο ποσοστό του, αρκεί να του έχεις δημιουργήσει καλή ψυχολογία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση, με την ψυχολογία, είναι και ο Σούντγκρεν, που όλοι είδαμε την κατάσταση που βρισκόταν ο παίκτης έχοντας κακή ψυχολογία”.
Για το πώς βλέπουν τον Μπρούρσον στην Σουηδία:
“Είναι στο Μάλμε από 14 χρονών όπου και αποκτήθηκε από μια τοπική ομάδα, από τότε τον ανανεώνουν συνέχεια. Πέρυσι δόθηκε δανεικός σε μια ομάδα της Δανίας, αλλά τον κρατάει η Μάλμε και τον πιστεύει πάρα πολύ και μιλάμε για την Μάλμε, την μεγαλύτερη (κατά τη γνώμη μου) ομάδα της Σουηδίας”.
Για την κόπωση που μπορεί να έχει ο Μπρούρσον αν έρθει:
“Δε θα είναι καθόλου κουρασμένος, τώρα κιόλας ξεκινάει και το διάλειμμά του για το καλοκαίρι, μιας και τώρα το Σουηδικό ποδόσφαιρο έχει παύση”.
Για το αν συζητιέται στην Σουηδία το όνομα του Σούντγκρεν:
“Το κλαμπ της Εθνικής Σουηδίας είναι πολύ κλειστό, παρόλα αυτά οι Σουηδοί φίλαθλοι παρακολουθούν τον Σούντγκρεν και λένε πως αξίζει μια θέση στην Εθνική ομάδα, αλλά δίνουν προτεραιότητα σε αυτούς που είναι ήδη. Θέλει σπρώξιμο όπως θέλει και στην Ελλάδα”.
Για το αν υπάρχουν φίλοι του Άρη στην Σουηδία:
“Υπάρχουν φίλοι του Άρη, είχαμε κάνει και ένα κλαμπ 30-35 άτομα και είχαμε κάνει και εκδρομές όποτε ήταν κοντά και με τη Σαρλερουά και στη Δανία, παντού. Το κλαμπ λεγόταν Άρης Στοκχόλμη, εγώ βέβαια τους έχω αφήσει από όταν επέστρεψα, δυστυχώς.
Έχουμε κατέβει και 11 άτομα εδώ στην Ελλάδα και είδαμε το ματς με τον ΠΑΟΚ όταν ηττηθήκαμε με 1-2. Τώρα με τον ιό έγιναν όλα πιο δύσκολα”.
Για το ψευδώνυμό του “Κόναν ο Βάρβαρος“:
“Τον καιρό του μπάσκετ, όπου όλη η Ελλάδα τις Πέμπτες έκλεινε τα μαγαζιά της για τον Άρη, οι μέρες της εβδομάδας ήταν Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Άρης, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ήμουν πιο νέος και πιο παθιασμένος, τότε βαφόμουν και πήγαινα εκδρομές, έτσι βγήκε το παρατσούκλι μου”.
Τέλος για την επιστροφή του στην Ελλάδα:
“Επέστρεψα και θα κάνω εδώ την εργασία μου. Το επάγγελμά μου το σπούδασα 5 χρόνια στη Σουηδία. Μπορεί να αγαπάω πολύ τον Άρη αλλά αγαπάω και πολύ την πατρίδα μου, το Κιλκίς. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα”.