Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος Κολύμβησης του Άρη, Χρήστος Μουζάς, δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από τη συλλογική και ατομική απόδοση όλων των αθλητών και τόνισε ότι τα κλειδιά της επιτυχίας που κατάφεραν να αναδείξουν τον Άρη back-to-back πρωταθλητή Βορείου Ελλάδος, είναι η συλλογικότητα και η θέληση. Παράλληλα στάθηκε στην έλλειψη υποδομών και εγκαταστάσεων, αλλά και στο πώς η πολιτεία και οι δήμοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το άθλημα της κολύμβησης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε, ο προπονητής, Χρήστος Μουζάς μετά την ανάδειξη του Άρη ως πρωταθλητή Βορείου Ελλάδος στο επίσημο σάιτ του συλλόγου:
«Είναι η πρώτη μου χρονιά στην αγωνιστική ομάδα του ΑΡΗ και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές Βορείου Ελλάδος και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση όπως και πέρυσι.
Τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας δεν ήταν άλλα από τη συνέπεια, τη συγκέντρωση και τη θέληση. Όλα τα παιδιά προσφέρανε στο να στεφθούμε πρωταθλητές και μάλιστα θέλω να τονίσω ότι στις Παγκορασίδες Β βγήκαμε πρώτοι χωρίς να κατακτήσουμε κάποιο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο. Αντιθέτως, κατακτήσαμε το χρυσό στο ομαδικό και δείχνει το πόσοι δεμένοι είμαστε. Η συνεργασία είναι το πάν.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιστορικά σωματεία, υπάρχει ανταγωνιστικό κλίμα, ωστόσο ο λόγος που προσελκύουμε τόσα παιδιά στις ακαδημίες μας είναι οι επιτυχίες που έχουμε ως τμήμα. Ο τρόπος που θέλουμε να αναδείξουμε τους αθλητές, να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες και ανθρώπους και μέσα από όλο αυτό να αναδείξουμε πρωταθλητές.
Θεωρώ ότι υπάρχει κορεσμός ακαδημιών και αυτό προσελκύει τα παιδιά. Η Θεσσαλονίκη όμως έχει έλλειψη εγκαταστάσεων και υποδομών. Πέρα από το Ποσειδώνιο, το Εθνικό και το κολυμβητήριο της Νεάπολης έχει και δημοτικά κολυμβητήρια τα οποία δεν δίνονται στις ομάδες. Οι δήμοι δεν θέλουν να τα παραχωρήσουν, το οποίο το θεωρώ λάθος καθώς και για αυτούς είναι δωρεάν διαφήμιση, ενώ και οι ομάδες συμβάλουν στα λειτουργικά έξοδα.
Θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει στην προσπάθεια για την ανάδειξη της κολύμβησης. Είμαστε χώρα που απαρτίζεται από νερό, ωστόσο σημειώνονται αρκετοί πνιγμοί. Η κολύμβηση θα πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα, να μάθουν πώς να κολυμπάνε όλα τα παιδιά. Είναι θέμα ασφαλείας.
Δυστυχώς η κολύμβηση στην Ελλάδα είναι ένα ερασιτεχνικό άθλημα, δεν προβάλλεται τόσο πολύ, πέρα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και ξεχνάμε τους αθλητές. Η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους ώστε να προσελκύσει παραπάνω κόσμο και να αναδείξει περισσότερα ταλέντα.
Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται συνέχεια και είναι σημαντικό οι προπονητές να ενημερώνονται για ότι νέο συμβαίνει. Θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός πείρας και μελέτης. Οι νέοι κολυμβητές είναι όλο και πιο γρήγοροι και για αυτό και εμείς, οι προπονητές, πρέπει να συμβαδίζουμε με τα νέα δεδομένα και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις τους και στην εξέλιξη των πραγμάτων.
Τέλος, βασικό στοιχείο ως προπονητής είναι να κοιτάω την εξέλιξη των αθλητών και μέσα από αυτό θα έρθουν και οι νίκες.»