Είναι κατανοητή η προσπάθεια των τελευταίων ημερών να… τσαλακωθεί ο Άρης, η ομάδα που φέτος έχει καταφέρει να “γκρεμίσει” από την πρώτη θέση τέσσερις φορές τον πρωτοπόρο. Είναι άλλωστε η ομάδα που πέρσι “στέρησε” το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (παρά τα αστεία σενάρια) ή αυτή που φέτος απέκλεισε την νταμπλούχο ΑΕΚ και την έριξε στην 2η θέση.
Είναι επίσης άξιο… θαυμασμού το γεγονός ότι ο Άρης κατάφερε να… ενώσει τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Παναθηναϊκό (αυτός άλλωστε ήταν ο ευνοημένος της περασμένης Κυριακής με τη διαιτησία του απίθανου Σκοπιανού) στο θέμα του ορισμού των διαιτητών. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια…
Για όσους πάντως έχουν μνήμη… χρυσόψαρου, αξίζει να υπενθυμίσουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα:
Α. Η ΠΑΕ Άρης είχε καταθέσει το πρώτο αίτημα της στην ΚΕΔ για Έλληνες ρέφερι από τον Γενάρη. Μάλιστα στις 27 Ιανουαρίου Η ΚΕΔ έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για Έλληνες διαιτητές και μάλιστα έστειλε απάντηση στους κιτρινόμαυρους πως θα ορίζει Έλληνες και κατά κύριο λόγο διεθνείς Έλληνες ρέφερι στα παιχνίδια μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν.
Οπότε κάθε… συνειρμός ότι ξαφνικά τέθηκε θέμα Ελλήνων διαιτητών ενόψει ΑΕΚ, είναι αφελής και ίσως και εκ του πονηρού.
Β. Ο Άρης δεν… ξύπνησε ένα πρωί και για να σπάσει την… ρουτίνα του, ζήτησε Έλληνες διαιτητές. Η θέση του ήταν και είναι σαφής. Ήταν συνέχεια της προηγούμενης θέσης της σχετικά με τη διαιτησία: από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα για elite διαιτητές, είναι προτιμότερο να σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές και όχι διαιτητές από το… “κάτω ράφι”, τύπου Στάβρεφ, Αλ Χακίμ κ.ο.κ.
Και φυσικά δεν έρχονται elite διαιτητές, (πλην εξαιρέσεων) λόγω των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά με τις επιθέσεις των παραγόντων.
Με δεδομένο ότι είναι νωπή η πολύ κακή διαιτησία του Σκοπιανού Αλεξάνταρ Στάβρεφ στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου οι κιτρινόμαυροι είχαν σοβαρά παράπονα, παρά τα όσα τεχνηέντως είχαν διαρρεύσει από τους κύκλους της αθηναϊκής ομάδας, το ποτήρι ξεχείλισε.
Γ. Και κάτι ακόμη… Είναι για γέλια και για κλάματα, η ευαισθησία και οι αναφορές για τις… πέντε πρώτες ομάδες, όταν τα προηγούμενα χρόνια, οι υπόλοιπο τέσσερις γυρνούσαν την πλάτη στον Άρη, ακόμη κι όταν ήταν 2ος και 3ος στο πρωτάθλημα. Τότε δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τον ρωτήσουν.