Μιχαλήτσος στο PRESSARIS: «Μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, συγκλονιστικός κόσμος»

Στις 24 Φεβρουαρίου 2011, ολοκληρώθηκε το περσινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη. Το κορυφαίο της ιστορίας του, μέχρι το… επόμενο φυσικά. Προπονητής στα δυο τελευταία παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Ο παλιός παίκτης του Άρη και σκάουτερ σήμερα της ομάδας μιλώντας στο PRESSARIS θυμήθηκε εκείνες τις δυο αναμετρήσεις και δεν παρέλειψε βέβαια να βγάλει στον κόσμο των κίτρινων που ανάγκασαν τους Άγγλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους.   

Μπορεί οι κίτρινοι να αποκλείστηκαν από την πολυδιαφημισμένη και πανάκριβη αγγλική ομάδα όμως στον πρώτο αγώνα, στη Θεσσαλονίκη την κοίταξαν στα μάτια και αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0). Στο δεύτερο ηττήθηκαν με 3-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη…

«Είχα δηλώσει πριν από τα παιχνίδια με τη Σίτι πως είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχει έρθει στο Κλεάνθης Βικελίδης, απ’ αυτές τουλάχιστο που πρόλαβα εγώ. Αυτό φαίνεται και φέτος που διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία. Πέτυχε έξι γκολ σε δυο αναμετρήσεις με την Πόρτο για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό λέει πολλά. Αγωνίζεται μάλιστα με τον Ντζέκο στην κορυφή της επίθεσης. Με τη σύνθεση αυτή αντιμετώπισε και εμάς,  επιλέγοντας και στα δυο παιχνίδια βασική ενδεκάδα. Μετά την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει το καλύτερο υλικό στον κόσμο», τόνισε ο Μιχαλήτσος και συμπλήρωσε:  «Δεν ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας ήταν ισόπαλο. Έγινε μια αμφίρροπη αναμέτρηση και η Σίτι δεν μας έβαλε στην εστία ούτε δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο παιχνίδι πραγματοποιήσαμε κακό ξεκίνημα και το πληρώσαμε. Δεχθήκαμε δυο γκολ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για μας. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης και ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τον σύλλογο. Γενικά ο Άρης πέρσι είχε μια πολύ μεγάλη πορεία στην Ευρώπη».

Έναν χρόνο μετά ο Γιάννης Μιχαλήτσος παραμιλά ακόμη για την ανεπανάληπτη εκστρατεία των φίλων του Άρη. «Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Ταξίδεψαν χιλιάδες στην Αγγλία και κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας στο ‘Σίτι οφ Μάντσεστερ’. Κανείς δεν ενοχλήθηκε από την ήττα και τον αποκλεισμό γιατί όλοι κατάλαβαν με ποια ομάδα παίζαμε. Γενικά την περσινή χρονιά στην Ευρώπη, ο κόσμος του Άρη παρέδωσε μαθήματα. Ήταν συγκλονιστικός». 

Όσο για το σήμερα; Η χημεία που έχει αποκτήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Άρης είναι ο βασικότερος λόγος της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα. Όπως μας είπε ο Μιχαλήτσος: «Εδώ και βδομάδες η ομάδα έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και σ’ αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η χημεία που έχει βρει. Βγάζει μια καλύτερη εικόνα και έχει και καλύτερα αποτελέσματα. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τον Άρη αν θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Είναι χρέος της ομάδας να κάνει το καλύτερο στα παιχνίδια που απομένουν και πιστεύω πως έχει πιθανότητες να είναι στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Η θέση του Άρη είναι στην Ευρώπη».

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του PRESSARIS στη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου στο Μάντσεστερ
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top