Με… 238 εκατ. δολάρια στους Τζαζ για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Μάρκανεν!

Οι φήμες γύρω από το μέλλον του έδιναν και… έπαιρναν, όμως ο Λάουρι Μάρκανεν έβαλε την υπογραφή του στους Γιούτα Τζαζ για τα επόμενα πέντε χρόνια με αντίτιμο το συνολικό ποσό των 238 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το συμβόλαιο του 27χρονου Φινλανδού ψηλού είχε ισχύ έως το 2024-25 με ποσό τα 18 εκατομμύρια δολάρια και μετά θα έμενε ελεύθερος να διαλέξει την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Οι Τζαζ κινήθηκαν και με φόβο να μη τον χάσουν, του πρόσφεραν την επέκταση για επιπλέον τέσσερα χρόνια και το συνολικό ποσό για πέντε έτη τα 238 εκατομμύρια δολάρια.

Υπογράφοντας το σχετικό συμβόλαιο, ο Μάρκανεν δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή στο επόμενο εξάμηνο και πλέον οι Τζαζ θα προσπαθήσουν να χτίσουν γύρω του τη νέα ομάδα. Εξάλλου ο Φινλανδός, ο οποίος βρίσκεται στη Γιούτα από το 2022, αναδείχτηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του NBA το 2023 και την περασμένη σεζόν (2023-24) είχε κατά μέσο όρο 23,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον σύλλογο και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμπιστεύομαι τον οργανισμό να με βοηθήσει να εξελιχθώ ως άτομο και παίκτης, να χτίσω την ομάδα μας και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση».

To Top