Με τον 47χρονο Τόλιο κάτω από τα δοκάρια η Αλεξάνδρεια πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό Βόλου

Με το… αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Αλεξάνδρεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έθελξαν με την απόδοσή τους και σίγουρα «πλήρωσαν» το γεγονός ότι δεν έπαιξαν στην έδρα τους, το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», αλλά ουσιαστικά σε αυτή των αντιπάλων τους καθώς το ματς διεξήχθη στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με την εμφάνισή του, αλλά δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία του Παπαδόπουλου, καθώς ισοφαρίστηκε με πέναλτι που είδε μόνο ο ρέφερι από την ΕΠΣ Μακεδονίας και αξιοποίησε ο Λίτσι στο 80’. Δέκα λεπτά νωρίτερα είχε έρθει το γκολ του βολιώτικου συγκροτήματος, επίσης από την άσπρη βούλα, με τον Γκουντρουμπή.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Σιδεράκη, δεξιό οπισθοφύλακα τον Ζέρη και αριστερό τον Καμπέρη, ενώ το δίδυμο των σέντερ μπακ αποτελούσαν οι Παπακώστας και Γιαννίτσης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Αρσένης και Παπαδάκος. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Ματέα και από τα αριστερά ο Μπάλλας, ενώ ο Αναστασίου έπαιξε πίσω από τον σέντερ φορ Γκουντρουμπή.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Ο Ολυμπιακός είχε μία ελαφριά πρωτοβουλία με τους παίκτες του να κρατούν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά να τους λείπει η ουσία. Έφταναν έξω από την αντίπαλη περιοχή και στη συνέχεια ανακόπτονταν από τους αντιπάλους τους

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου για να δούμε την πρώτη τελική στο ματς, που ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Καμπέρης σέντραρε για τον Παπαδάκο που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τασιόπουλο και πέρασε κόρνερ.

Το β’ μέρος άρχισε με την Αλεξάνδρεια να απειλεί. Ήταν στο 49’ όταν ο Πιπιλιάρης έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαννίτση και έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά θέση, χωρίς όμως να βρει στόχο. Λίγο αργότερα (51’) ο Στέλιος Αρσένος έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση. Αντικατέστησε τον Αναστασίου με τον Κατσαγεωργίου. Ο τελευταίος πήγε να παίξει δεξιός μπακ με ταυτόχρονη προώθηση του Ζέρη στη μεσαία γραμμή.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 62’ είχαν καλή στιγμή όταν ο Βλάχος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν και η μπάλα έφτασε στον Πιπιλιάρη που σούταρε άουτ. Από νέο κόρνερ του Βλάχου -από τα δεξιά αυτή τη φορά- ο Λίτσι έκανε την κεφαλιά στο 64’, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ. Στο 66’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή φάση στο β’ ημίχρονο με τον Παπακώστα, που είχε προωθηθεί μετά από εκτέλεση κόρνερ, να κάνει το σουτ και τη μπάλα να βρίσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το γκολ για την βολιώτικη ομάδα ήρθε στο 70’ όταν ο Τσιρίδης ανέτρεψε τον Παπαδάκο μέσα στην περιοχή, ενώ η μπάλα βρήκε και στο χέρι του. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος, που ήταν πολύ κοντά στη φάση, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουντρουμπής που σημάδεψε την αριστερή γωνία, ενώ ο Τόλιος έπεσε στη δεξιά του. Το 1-0 ήταν γεγονός…

Μεγάλη ευκαιρία δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων» χάθηκε στο 77’ όταν ο Κατσαγεωργίου έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Αρσένης σούταρε άουτ. Και αφού δεν έγινε στη φάση αυτή το 2-0, στο 80’ είχαμε το 1-1 χάρη σε ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος. Μετά από μία ανεπαίσθητη επαφή με τον Μπάλλα ο Δημόπουλος βρέθηκε στο έδαφος και ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι που αξιοποίησε ο Λίτσι. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 86’ χάνοντας τρομερή ευκαιρία με τον Γκουντρουμπή, που μέσα από τη μικρή περιοχή πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν στο νέο πρωτάθλημα με «στραβοπάτημα», αφού παρά το γεγονός ότι έπαιξαν 185 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο ήταν οι γηπεδούχοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Σιδεράκης, Ζέρης, Καμπέρης, Παπακώστας, Γιαννίτσης, Αρσένης, Παπαδάκος, Ματέα (90’ Τσιακίρης), Μπάλλας (82’ Μπουμπούκης), Αναστασίου (51’ Κατσαγεωργίου), Γκουντρουμπής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Τόλιος, Καρασαρίδης (55’ Χλιαρόπουλος), Βλάχος, Τασιόπουλος, Τσιρίδης, Καγκελίδης (76’ Καψάλης), Σωτηράκης, Αβραμόπουλος, Πιπιλιάρης, Δημόπουλος, Λίτσι.

* Σύμφωνα με την πολύ καλή ιστοσελίδα soccerbase.gr του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσακίρη στον σημερινό αγώνα ο τερματοφύλακας της Αλεξάνδρειας Θανάσης Τόλιος, σε ηλικία 47 ετών, εννέα μηνών και 19 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που ήταν βασικός σε αγώνα Α’, Β’, Γ’ Εθνικής και Κυπέλλου Ελλάδας.

To Top