Με «σημαδεμένη» τράπουλα! Αυτούς τους βαθμούς ποιος θα τους επιστρέψει;

Για μία ακόμη φορά φέτος, ο Άρης έχει μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. Οι «κίτρινοι» μετράνε ήδη επτά αποβολές τη φετινή σεζόν και ούτε ένα πέναλτι υπέρ τους (η τούρτα έρχεται…), με τις διαιτησίες απέναντί τους να είναι από υπερβολικές  έως εχθρικές. Για να αδικήσει ένας διαιτητής όμως μία ομάδα, δεν είναι αναγκαίο να το κάνει με πέναλτι ή κόκκινη. Ένας διαιτητής μπορεί να επηρεάσει ένα παιχνίδι, με το γνωστό… σφάξιμο με το «γάντι».

Το PRESSARIS θυμάται τα παιχνίδια και τις άσχημες διαιτησίες (από την πρεμιέρα ξεκίνησαν τα… καλά σφυρίγματα στον Άρη) και τα παραθέτει.

Πρεμιέρα με μεγάλο STOP (1η αγωνιστική / ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0)

Το… μήνυμα ο Άρης το πήρε με το… καλημέρα. Στο τέταρτο μόλις λεπτό της φετινής Σούπερ Λίγκα, ο Νέτο ανατράπηκε από τον Κώτσιο, εντός περιοχής, ωστόσο ο Τριτσώνης είπε «παίζετε», αντί να δώσει πέναλτι και να αποβάλει τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο διαιτητής… έκλεισε τα μάτια του στο μπλοκάρισμα της μπάλας με τα χέρια από τον Φεγκρούς, εκτός περιοχής, κάτι που σήμαινε αυτόματα αποβολή. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 στους «Ζωσιμάδες»… ΑΠΩΛΕΙΑ: Δύο βαθμοί.

Ευαισθησία από… «φιλοαρειανό» (2η αγωνιστική / Άρης – Ατρόμητος 0-1)

Ο Άρης ήταν τραγικός κόντρα στον Ατρόμητο, τη δεύτερη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Σολτάνι έκανε απαράδεκτη ενέργεια κι έφαγε κόκκινη. Οι τρεις αγωνιστικές όμως στον Γαλλοαλγερινό, μάλλον ήταν υπερβολικές από τον κ. Σπάθα.

Ανύπαρκτη κόκκινη! (5η αγωνιστική / Άρης – Ξάνθη 0-0)

Το παιχνίδι με την Ξάνθη για τον Άρη δεν πήγε, όπως θα ήθελαν οι «κίτρινοι». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Παππάς εφηύρε δεύτερη κίτρινη στον Καστίγιο, λόγω παρεμπόδισης του Βινιανί στο βολέ. Ο Μεξικανός –ήταν και αρχηγός- αποδείχτηκε στο ριπλέι ότι δεν είχε καμία πρόθεση και ήταν με πλάτη στην εστία. Μάλλον ο γκολκίπερ τον Ακριτών την κέρδισε την αποβολή.

Τον… έγδυσε, το… έπνιξε! (7η αγωνιστική / Άρης – ΠΑΟΚ 1-1)

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Άρης δεν ήταν και πάλι καλός. Ακόμη κι έτσι όμως μπορούσε να κερδίσει, όμως ο Γιάχος άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, όταν στο 71’ ο Μαλεζάς κυριολεκτικά έβγαλε την μπλούζα του Γιάκομπ σε ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι. ΑΠΩΛΕΙΑ: Δύο βαθμοί.

Εφευρέσεις… τα γκολ! (9η αγωνιστική / Άρης – Ολυμπιακός 2-3)

Στο ντεμπούτο του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο του Άρη, οι «κίτρινοι» κλήθηκαν να παίξουν ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Άρης έχασε με 2-3, όμως η παρουσία του κ. Σιδηρόπουλου ήταν αυτή η οποία βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» κατά πολύ. Το πρώτο γκολ ήρθε από κόρνερ, το οποίο προήλθε από αντίθετο πλάγιο. Το δεύτερο ήρθε από ανύπαρκτο φάουλ, όπως και το τρίτο, το οποίο μάλιστα ήρθε τη στιγμή που ο Άρης πίεζε πάρα πολύ για την ισοφάριση, όταν το σκορ ήταν 1-2!

Αντίθετη αποβολή! (10η αγωνιστική / ΟΦΗ – Άρης 0-1)

Στην Κρήτη ο Άρης μπορεί να μην πλήρωσε το διαιτητικό λάθος αυθημερόν, όμως το βρήκε μπροστά του την επόμενη εβδομάδα. Ο διαιτητής Μήτσιος αφού χαρίστηκε μέσα σε ένα δίλεπτο στον ΟΦΗ (δεν απέβαλε τους Μπουλούτ και Κάλαιτζιτς 39’ – 41’, για εγκληματικά τάκλινγκ στον Γιαννιώτα). Στο 51’ ο ίδιος διαιτητής χαρίστηκε και στις… μαγκιές του Ταυλαρίδη, ο οποίος έκανε στον Σολτάνι, ότι ο επιθετικός του Άρη στον Επστάιν τη δεύτερη αγωνιστική, όμως ο ρέφερι εθελοτύφλησε εκ νέου. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 78’ ο διαιτητής απέβαλε τον Χαβιέρ Ουμπίντες, όταν ο Παπουλής έπεσε μόνος του και έκανε θέατρο. Ο Μήτσιος αντί να «κιτρινίσει» τον εξτρέμ του ΟΦΗ, απέβαλε τον Αργεντινό του Άρη και στέρησε από τους «κίτρινους» τον κατά τεκμήριο καλύτερό τους παίκτη, από τη Νέα Σμύρνη!

Η αρχή του… dejavu! (14η αγωνιστική / Άρης – Παναιτωλικός 0-0)

Ο Άρης έκανε ακόμη ένα κάκιστο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όμως λίγο πριν λήξει το παιχνίδι ο Κουκουλάκης, απέδειξε τη μεγάλη συμπάθεια που τρέφει για τους «κίτρινους» κι απέβαλε τον Ρικάρντο Φατί στο τέλος του παιχνιδιού για κλωτσιά στον Ρότσα εκτός φάσης. Το ριπλέι της φάσης έδειξε ότι μάλλον ο Γάλλος, τράβηξε το πόδι του και δεν είχε πρόθεση, όμως ο Κρητικός ρέφερι δεν πήρε την απόφασή του πίσω.

Με το γάντι… (Φάση των «32» του Κυπέλλου / Ατρόμητος – Άρης 2-1)

Ο Άρης πήγε να παίξει σχεδόν όλη τη χρονιά στο Περιστέρι, για το Κύπελλο. Προηγήθηκε, όμως ο κ. Σιδηρόπουλος με τα σφυρίγματά του, δεν επέτρεψε στους «κίτρινους» να βγαίνουν από την περιοχή τους. Ασταμάτητα φάουλ εκτός περιοχής και ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ατρομήτου στον Νέρι Καστίγιο κυρίως. Παράλληλα ο διαιτητής της αναμέτρησης χαρίστηκε στον Σκόνδρα, τον οποίο άφησε στο παιχνίδι ως το τέλος, όπυ και ο αρχηγός του Ατρόμητου, κέρδισε με αντιεπαγγελματικό τρόπο την αποβολή του Καστίγιο με δεύτερη κίτρινη. Ο 28χρονος επιθετικός του Άρη δέχτηκε δύο κίτρινες στο παιχνίδι, επειδή οι αντίπαλοί του… τον χτύπησαν και τον εκνεύρισαν τουλάχιστον δέκα φορές, δίχως ο ίδιος να ανταποδώσει!

Η ολοκλήρωση του dejavu! (17η αγωνιστική / Ατρόμητος – Άρης 0-0)

Όταν δέχεσαι σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις πέντε κίτρινες κι έχεις αποβολή, που δεν υπάρχει ποτέ, δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις. Ο Μιχάλης Κουκουλάκης αρνήθηκε πέναλτι στον Κατίδη στο 29′, ενώ σε κάθε υποψία φάουλ και με το φύσημα του αέρα σφύριζε πάντα υπέρ του Ατρομήτου, ενώ έβαζε το χέρι στην τσέπη για να «κιτρινίσει» τους παίκτες του Άρη με την παραμικρή αφορμή. Αποκορύφωμα η δεύτερη κίτρινη στον Ρικάρντο Φατί, ο οποίος δεν ακούμπησε καν τον Σκόνδρα (και πάλι, τυχαίο μήπως;) κι ο ρέφερι από το Ηράκλειο απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Άρη αναίτια ξανά, λίγες εβδομάδες μετά την αναίτια αποβολή του ίδιου παίκτη, από τον ίδιο διαιτητή…

To Top