Μενουδάκος: “Σκληροτράχηλη ομάδα ο Άρης, έχει την ταυτότητα του προπονητή της”

Ο Προμηθέας που κέρδισε με 94-92 στην παράταση το Περιστέρι εκτός έδρας, σε αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του 3ου γύρου της Basket League θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη στα πλέι οφ.

Ο assistant coach των Πατρινών, Δημήτρης Μενουδάκος, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα δύο παιχνίδια χωρίς βαθμολογική σημασία με Παναθηναϊκό και Περιστέρι: «Σίγουρα είναι παιχνίδια ψυχολογίας ενόψει των play-offs. Πέρα απ’ τη μεγάλη διακοπή, παράλληλα με αυτό στο μυαλό τού παίκτη ακολουθούν δύο παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε είναι ακόμα χειρότερο το μείγμα που δημιουργείται. Έτσι, το δικό μας έργο είναι ακόμα δυσκολότερο, πρέπει να κρατήσουμε ενεργούς τους παίκτες και να τους δώσουμε κίνητρο ότι αυτά τα 2 ματς έχουν συγκεκριμένη σημασία. Εμείς εκεί επενδύσαμε, πείσαμε τους παίκτες ότι θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα και ότι τα αντιμετωπίζουμε σαν αγώνες play-offs. Βάζουμε τα δυνατά μας, εκτελούμε το πλάνο μας, δίνουμε τις “μάχες” και ετοιμαζόμαστε για τα play-offs. Το να ματσάρουμε τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε ένα τόσο σκληρό ματς με το Περιστέρι, πέρα απ’ το να βγεις αλώβητος από τραυματισμούς, είναι μια πρόβα τζενεράλε για τα play-offs. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι και οι δύο ομάδες έπαιξαν στο μάξιμουμ».

Για τον στόχο τους στα play-offs: «Ξεκάθαρα ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι, το πρώτο ματς με τον Άρη. Τα ματσαρίσματα είναι πάντα πολύ ενδιαφέροντα, γιατί είναι πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, έχει την “ταυτότητα” του προπονητή της, έχει ξεκάθαρη κουλτούρα και τρόπο παιχνιδιού σαν ομάδα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να περάσουμε στα ημιτελικά. Δε μπορούμε να δούμε παραπέρα».

Για την τοποθέτηση του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Το συζητούσαμε 10-15 μέρες πριν τη διακοπή, δεν ξέραμε τι θα κάνουμε. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και πάνω έναν μήνα. Η τοποθέτησή του δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την αποβολή του και την αντιδικία που είχε με έναν διαιτητή. Είναι τελείως διαφορετικά γεγονότα. Δε θέλω να το αναλύσω περαιτέρω, έχουμε τοποθετηθεί αρκετά ήδη, είναι ξεκάθαρο το θέμα. Εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα στα ματς με τη Μάλαγα. Πήγαμε να κάνουμε μια μεγάλη υπέρβαση με τη Μάλαγα, παίξαμε Τετάρτη εκεί, σε ένα πολύ μακρινό ταξίδι, γυρίσαμε μεσάνυχτα Παρασκευής, Σάββατο παίζαμε με τον Άρη σε ματς που είχε σημασία και Τρίτη απόγευμα παίζαμε τη ρεβάνς με τη Μάλαγα για να αποκλειστούμε ή να μείνουμε “ζωντανοί”. Κανείς από εμάς δε ζήτησε αναβολή. Δε μπορεί να γίνει έτσι, η να αναβάλλονται για όλες τις ομάδες πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι ή για κανέναν».

To Top