ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη η διάρκεια του EuroCup, μεγάλες οι ευκαιρίες για τον Άρη

Η τεράστια διαφορά του Eurocup με το Basketball Champions League είναι η διάρκεια της regular season. Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας, η πρώτη φάση της διοργάνωσης ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, περιλαμβάνοντας 18 αγώνες, έναντι έξι του θεσμού της FIBA.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση των διοργανωτών, η regular season του Eurocup θα έχει πρεμιέρα το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12-13 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης θα έχει μίνιμουμ έξι μήνες διπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων, ανά βδομάδα, με μικρές διακοπές, σε αντίθεση με το BCL, όπου τα τελευταία χρόνια οι ομάδες έπαιζαν μια φορά, σε 15 μέρες.

Το πρόγραμμα των κιτρινόμαυρων θα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και απαιτητικό και γι’ αυτό η ομάδα, που χτίζει ο Γιάννης Καστρίτης θα πρέπει να είναι ικανή και έτοιμη να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της.

Ο πήχης ανεβαίνει για τον Άρη και το ρόστερ θα πρέπει να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, που θα εγγυάται ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυσή τους, πάντως δείχνουν ότι οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

 

To Top