Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μαστροθύμιος μίλησε με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΓΑ για την νομιμοποίηση των συνδέσμων, το γεγονός ότι ο Άρης για μια ακόμη φορά είναι πρωτοπόρος και σχολίασε και το θέμα της νέας ΠΑΕ.
Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!
Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:
Για το γεγονός ότι ένας από τους νόμιμους συνδέσμους είναι ο Super 3
Εχθές επειδή διάβαζα την λίστα μάλλον δεν πρέπει να είναι με αύξοντα αριθμό πρωτοκόλλου γιατί αφού είχαμε καταθέσει τον φάκελο, ο οποίος ήταν ογκοδέστατος και είχα βρεθεί στο αρμόδιο γραφείο γενικής γραμματείας αθλητισμού, θυμάμαι την υπάλληλο να μου λέει ότι υπήρχαν μόνο δυο αιτήσεις για αναγνώριση λεσχών αλλά δεν θυμάμαι αν είχαμε τον πρώτο ή δεύτερο αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό που θυμάμαι επίσης, είναι πως μου είπε ότι ο δικός μας φάκελος είναι ο πληρέστερος και είναι με την σειρά που αναφέρονται τα έγγραφα και είναι θέμα ημερών η αναγνώριση του, όπως και έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα.
Για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί σε θέματα νομιμότητας
Δεν είναι πρώτη φορά, έχει πρωτοπορήσει και σε άλλα σωρό ζητήματα, ειδικά το οπαδικό. Γι’ αυτό που λέγεται οπαδικό, έχω πλήρη άποψη. Δυστυχώς ποτέ κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό το φαινόμενο. Η ανάγκη ενός ανθρώπου να ακολουθεί παντού την ομάδα του είναι πανευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο, και μέσα σε αυτό υπάρχουν καλά φαινόμενα και άσχημες εξαιρέσεις όσο δεν το αντιμετωπίζεις σοβαρά, όσο δεν έχεις ένα σχέδιο για το πως θες να λειτουργεί και κάνεις μόνο αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού δυστυχώς ποτέ δεν θα καταλήγεις σε αποτελέσματα σοβαρά.
Πόσο καιρό τον πήρε για να μαζέψει τα απαραίτητα έγγραφα και ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε
Τα πρώτα 43 ή 44 μέλη της λέσχης αφού δεν αγανάκτησαν οι ίδιοι διότι ήθελε μια σειρά από έγγραφα, τα οποία στείλαμε και ξαναήρθε άλλη εγκύκλιος για άλλα έγγραφα, κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ζητήθηκαν να ξαναεπικυρωθούν από το ΚΕΠ. Αφού 44 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα δεν απηύδησαν και μέσα σε μια εβδομάδα ότι τους ζητούσαν τα στέλνανε και τα ξαναστέλνανε. Το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που ξεκινήσαμε και οι ίδιοι είχαν πολλά κενά. Ρωτούσαμε και μας έλεγαν να τα κάνουμε όπως λέει ο νόμος και θα μας ενημέρωναν και κάθε φορά δεν τους έκανε κάτι ή κάτι τους έλειπε.
Ούτε η τελευταία τροποποίηση έπιασε συνολικά το όλο ζήτημα. Ποτέ κανένας δεν έπιασε το όλο ζήτημα, αυτό που λέμε «οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα» για να μπει σε μια σειρά οπότε αυτό που έμεινε είναι η απίστευτη γραφειοκρατία. Αυτή την στιγμή είμαι στην Αθήνα έχω μια δουλειά στην επιτροπή αθλητισμού, πιστεύω να περάσω και από το αρμόδιο γραφείο για τις λέσχες για να δούμε και εκεί γραφειοκρατικά τι έχει αλλάξει.
Ποια είναι η σημασία για έναν σύνδεσμο να είναι νόμιμος
Καμία απολύτως διότι εν τέλη ο νόμος είναι έτσι που είναι στην διακριτική ευχέρεια της αστυνομίας εάν θέλει να ελέγξει αν κάποιος λειτουργεί. Μπορεί να έχουμε δυο συνδέσμους το έναν στη μια γωνία και τον άλλον απέναντι ο ένας να έχει όλα τα χαρτιά και ο άλλος απέναντι να μην έχει τίποτα και να λειτουργεί. Τα τελευταία χρόνια όποιος ανοίγει σύνδεσμο είτε έχει χαρτιά είτε ενδιαφέρεται ή δεν ενδιαφέρεται λειτουργεί ανάλογα πως θα θέλει η αρμόδια αρχή, η αστυνομία. Εκεί χάνεται το όλο θέμα. Στον Άρη και σε κάθε ομάδα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παραπάνω λέσχες, όλες αυτές πρέπει να συνεννοηθούν να μπουν κάτω από μια ομπρέλα.
Πρόσθεσε:
Η ηθική νίκη θα είναι όταν κάποια στιγμή όλη αυτή η προσπάθεια του να τρέχουμε κάποιοι άνθρωποι, όταν θα υπάρχει μια συνολική ενασχόληση με το θέμα «οπαδισμός στη Ελλάδα» και θα φτάσουμε στο σημείο αυτό το ερμαφρόδιτο πράγμα που λέγεται «απαγόρευση μετακινήσεων» που υπάρχει μόνο εδώ και τόσα πολλά χρόνια που επίσης δεν τηρείται Λέμε ότι έχουμε ένα νομικό καθεστώς που διέπει τις λειτουργίες φιλάθλων λέμε ότι έχουμε 10 λέσχες αλλά βλέπουμε ότι λειτουργούν οι 20 και κανένας δεν ασχολείται για το ποιες λειτουργούν νόμιμα και ποιες όχι. Αντίστοιχα λέμε ότι έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων με άλλους να μπορούν να μετακινούνται και άλλους όχι, με κριτήρια που δεν καθορίζονται από το νόμο και δεν ισχύουν για όλους. Είναι δυο – τρεις που θα αποφασίσουν ποιος θα πάει που.
Η ηθική νίκη θα είναι όταν αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια τάξη και όταν αρχίσει το κράτος να θέτει κριτήρια ίδια απέναντι σε όλους για το ποιοι και πως πρέπει να μετακινούνται. Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε θέλει να πάει στο οποιοδήποτε γήπεδο για να δει την ομάδα του. Αυτός ο αστείος διαχωρισμός της οργανωμένης μετακίνησης και της μεμονωμένης υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Είναι πράγματα που δεν έχουν λογική, είναι δικαιολογίες, μια υποκρισία της πολιτείας η οποία βλέπεται ότι φέρνει το θέμα στη επιφάνεια μετά από κάποια σοβαρά επεισόδια.
Για την ασχολία του με την σύσταση της νέα ΠΑΕ
Ο Παναγόπουλος μας είχε πει πως ποτέ δεν μπήκαν τα χρήματα και αυτά κρίθηκαν από τα δικαστήρια και θυμάμαι τότε και οι υπόλοιποι της επιτροπής παρακαλούσαν να κινηθούμε κι εμείς νομικά εναντίον του. Εγώ είμαι υπέρ της αρχής, όταν κάπου είσαι σίγουρος και είναι θέμα χρόνου να φανεί αυτό. Εκεί που πρέπει να αποδεικνύει το ποιος είναι και τι κάνει, να το κάνει χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία μηνύσεων η αντιπαραθέσεων με ανθρώπους που ψάχνουν να μείνουν στην επικαιρότητα.
Με ένα από τα έγγραφα που προσκόμισε η οικογένεια Καρυπίδη στο δικαστήριο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι το επίσημο πιστοποιητικό του κράτους για το πως έγινε η πιστοποίηση του κεφαλαίου της ΠΑΕ. Υπήρχε το επίσημο πιστοποιητικό ότι ελέγχθηκε η συγκεκριμένη ΠΑΕ, ότι ελέχθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ρωτήθηκαν οι τράπεζες και κατάληξαν ότι όλα έγινα κανονικά και νομότυπα και σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος για την σύσταση των εταιρειών.
Πρόσθεσε:
Ακόμα και όταν υπήρχαν μεμονωμένοι σύνδεσμοι του Άρη, ήταν μπροστά σε θέματα νομιμότητας. Κάθε τρεις και λίγο είχαν ελέγχους και σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται και δεν είναι κακό να γίνεται ο έλεγχος, κακό είναι να μην γίνεται ισότιμα σε όλους .