ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαλάτος: “Kαμία αναδρομική ισχύς στο νέο νόμο, δεν πρέπει να εμποδίσουν τον Άρη…”

Την ξεκάθαρη πεποίθησή του περί εξαίρεσης του Άρη, από τις διατάξεις που θα αφορούν τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ στο νέο αθλητικό νόμο, εξέφρασε στην «Arena Press» ο νομικός και διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος.

Όσον αφορά το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο σύνταξης από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ο Ανδρέας Μαλάτος εξέφρασε αρχικά την άποψή του, τονίζοντας: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ολοκληρωτική αλλαγή του αθλητικού νόμου, όπως υποστηρίζουν. Θεωρώ ότι θα αλλάξουν μόνο μερικές διατάξεις. Δεν γίνεται τόσο εύκολα αυτή η διαδικασία».

Οι επικείμενες τροποποιήσεις, αν τελικώς υπάρξουν, αναφορικά με τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, πρέπει να προβληματίζουν τον Άρη;

«Μπορεί να γίνει κάποια τροποποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύς. Δεν μπορείς να απαγορεύεις σε ένα σωματείο να προχωρήσει τις διαδικασίες του, επειδή κάποιος θέλει να μπλοκάρει μία διαδικασία. Είναι δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα».

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, να ορίσει το τίμημα πώλησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νέου Ρυσίου στο 1.200.000 ευρώ, έτυχε σχολιασμού από τον έγκριτο νομικό:

«Είναι γεγονός πως αν δεν υπήρχε το ακίνητο του Νέου Ρυσίου θα είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Από τη στιγμή που έχει υποθήκες πάνω του δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος αυτή τη στιγμή να το αγοράσει. Αν ήθελε το Δημόσιο ας το έπαιρνε να έκανε την πώληση μόνο του. Δεν είναι δυνατόν να πιέζεται ο Άρης, από τη στιγμή που θέλει να κάνει την εκκαθάρισή του».

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ότι το Δημόσιο θα βγει κερδισμένο από την εκποίηση του «Δασυγενείου»;

«Αναμφισβήτητα θα είναι ένα κέρδος. Δεν υπήρξαν άλλες ΠΑΕ με ανάλογη ακίνητη περιουσία απ΄όσο γνωρίζω. Άρα, πρέπει να μεριμνήσουν κατάλληλα για την περίπτωση του Άρη, καθώς θα υπάρξει κέρδος, όποιο κι αν είναι αυτό τελικά».

Ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση του επίσημου Άρη;

«Από τη στιγμή που έχει εξασφαλιστεί η άνοδος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη σύγκληση γενική συνέλευσης. Έχει το νόμο με το μέρος του, οπότε δεν πρέπει να χάσει χρόνο, ας δρομολογίσει όλες τις διαδικασίες».

To Top