ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μακ Νιλ: “Δεν με ανησυχεί η αστοχία, θα βρω ρυθμό! Πιο σημαντικό να συνεισφέρω αμυντικά!”

Ο Τζερέλ Μακ Νιλ μπορεί να έχει χάσει αρκετά σουτ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του με τον Άρη, αλλά έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Δημήτρη Πρίφτη γιατί παίζει άμυνα. Ο ίδιος δεν ανησυχεί για τα άστοχα σουτ, θεωρεί ότι είναι θέμα ρυθμού και ευελπιστεί ότι μπορεί να γίνει η αρχή από το ματς με τη Τραμπζονσπόρ.

Με ποια σκέψη μπαίνει σήμερα η ομάδα στο παιχνίδι;

Πιστεύω θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες και θα μας δώσει αυτό το παιχνίδι μια πολύ καλή αίσθηση του που βρισκόμαστε. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, είναι εκτός έδρας και το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Έχει ήδη μπει σε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων. Προέρχεστε από δύο πολύ δυνατά παιχνίδια στην Ελλάδα, ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο. Τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να διατηρηθεί σε φόρμα σωματικά και πνευματικά;

Το βασικότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα που ακολουθεί και να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Κάνουμε καλή δουλειά προς αυτή τη κατεύθυνση, έχουμε δει αρκετό βίντεο για τον αντίπαλό μας. Δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για προπόνηση στο γήπεδο πλέον, άρα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στο μυαλό και νομίζω ότι είμαστε μια χαρά.

mcneal_aris_siridis_trabzon

Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια ήσουν άστοχος, αλλά ο προπονητής σου σε στήριξε, κυρίως γιατί ήσουν πολύ καλός στην άμυνα. Ποια είναι η δική σου άποψη για την απόδοσή σου στα δύο αυτά παιχνίδια;

Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεισφέρω αμυντικά, γιατί αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην επίθεση, θα πρέπει να έχεις κάτι να προσφέρεις στην ομάδα σου! Να πω την αλήθεια δεν ανησυχώ για την επίθεση. Μπορεί να έχω χάσει κάποια σουτ, κάποια ανοικτά σουτ, αλλά ήταν σουτ που έπρεπε να πάρω. Το σημαντικό είναι να συνεχίσω να παίζω καλή άμυνα και θα βρω τον ρυθμό μου στην επίθεση και θα με βοηθήσουν και οι συμπαίκτες μου.

Ποια πράγματα σου άρεσαν και ποια όχι από την ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι θετικά για την ομάδα. Είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, ξεκινήσαμε με δύσκολα παιχνίδια, δεν τα κερδίσαμε και τα δύο, δεν είχαμε τον Τζαμέλ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό… Ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε στο γήπεδο, μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί. Αν πρέπει να πω κάτι που δεν μου άρεσε, θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε δουλειά στο επίπεδο της επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο και πάνω σε αυτό δουλεύουμε και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βρούμε τις λύσεις.

To Top