ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μακριά από τον καλό του εαυτό, πάλεψε ο Τολιόπουλος, ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο (92-78)

Με πολλά λάθη και χωρίς διάρκεια ο Άρης ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 92-78, έχοντας μοναδικό διασωθέντα τον Τολιόπουλο.

Ο ηττημένος του 7-8 και ο νικητής του αγώνα 9-10 θα αναμετρηθούν και ο νικητής θα καταλάβει την όγδοη θέση ενώ ο ηττημένος την ένατη θέση. Ο Άρης περιμένει Λαύριο ή Περιστέρι…

Πλέον, το μυαλό είναι στο ματς της Τρίτης.

Για τους νικητές ο Γιώργος Τσαλμπούρης πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση την τρέχουσα σεζόν, με τον Έλληνα πάουερ-φόργουορντ να μετρά 23 πόντους με φοβερά ποσοστά ευστοχίας (9/13σ.) Έδωσαν επιθετικές λύσεις Κάναντι (14π.) και Κέντρικ Ρέι (13π. 5ασ.)

Από την αντίπερα όχθη ο Βασίλης Τολιόπουλος έμοιαζε να παίζει μόνος του ορισμένες στιγμές, με τον Έλληνα γκαρντ να μετρά 22 πόντους. Θετική συνεισφορά από τον Ουίλις με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, διψήφιος και ο Κούπερ με 10 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο να χάνει πολλά ελεύθερα σουτ από τα 6,75μ. και τον Άρη να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα τελείωσε την πρώτη περίοδο με το απίθανο στατιστικό των 9 λαθών, την ώρα που είχε μοιράσει μόλις μία ασίστ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 17-11 και κάπου εκεί έλαμψε το άστρο του Γιώργου Τσαλμπούρη. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ασταμάτητος από το τρίποντο και έφτασε τους 14 πόντους πριν από την ανάπαυλα. Ακριβώς τόσους ήταν και η διαφορά στο ημίχρονο (43-29) με τον Πανιώνιο να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του και τον Άρη να μην βρίσκει εύκολους πόντους.

Στην επανάληψη, οι Τσαλμπούρης και Γκίκας συνδυάστηκαν και πάλι πολύ καλά, ενώ άξιο συμπαραστάτη είχαν τον Κέντρικ Ρέι που στο τέλος της τρίτης περιόδου διέσχισε όλο το γήπεδο σε 4.2 δευτερόλεπτα για να δώσει προβάδισμα 15 πόντων στην ομάδα του.

Ο Άρης, με κύριο εκφραστή τον Βασίλη Τολιόπουλο (πόντοι) προσπάθησε να επανέρθει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τους παίκτες του Πανιωνίου που βρήκαν αρκετούς πόντους μέσα στη ρακέτα (30) και σε συνθήκες αιφνιδιασμού, μετά από λάθη των κιτρινόμαυρων (21).

Ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ στο οποίο φάνηκε να βρίσκεται και ενώ εμφανίστηκε πλήρης μετά από καιρό. Δεν πέρασε ούτε τη βάση με την αμυντική λειτουργία του ενώ έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι πολλά λάθη. Την επόμενη Τρίτη (1/4, 20:15) απέναντι στον νικητή του αποψινού αγώνα του Περιστερίου με το Λαύριο, τον οποίο θα υποδεχτεί στο Nick Galis Hall, θα κληθούν να αποφύγει τα χειρότερα, δηλαδή τα play out.

Οι διαιτητές: Συμεωνίδης, Τσιμπούρης, Μπακάλης

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 26-18, 28-27, 92-78.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τσαλδάρης): Γούλριτζ 4, Ρέι 13, Τσαλμπούρης 23, Μπράουν 5, Νόκο 7, Μιλεντίγιεβιτς 2, Κακλαμανάκης 8, Ντέιβις 7, Σαλούστρος, Κάναντι 14, Δημητρακόπουλος, Γκίκας 9.

ΑΡΗΣ (Βετούλας): Κούπερ 10, Χατζηδάκης 4, Γουίλις 14, Γούντμπερι 5, Φιγκερόα 9, Τολιόπουλος 22, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης 4, Βησσαρίου, Ρόμπερτς 1, Φίλιος, Τζούστον 9.

To Top