Μήνυμα του 112 στους Θεσσαλονικείς για την κακοκαιρία – «Καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί – Περιορίστε μετακινήσεις»

Μήνυμα του 112 ήχησε σήμερα το απόγευμα στα κινητά τηλέφωνα των Θεσσαλονικέων λόγω της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, που αναμένονται στην περιοχή από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο έως και το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, από τα φαινόμενα, από τα ξημερώματα, αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα η περιοχή της Χαλκιδικής, τα νότια της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι Σέρρες, Καβάλα και Σποράδες.

«Ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

 

To Top