Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην ψήφιση των διατάξεων του αθλητικού νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερη την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΕΠΟ, τονίζοντας πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από οπαδούς κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας «καλό είναι να πέσουν οι τόνοι, πως υπάρχουν πλέον τακτικοί δικαστές που αποφασίζουν και καλό είναι να μην εμπλέκουν τον κόσμο των ομάδων.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στο Κόκκινο 105,5:
Για τις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκαν πριν από λίγες μέρες:
«Κάθε διάταξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, άλλη για λόγους ουσίας, άλλη για λόγους δυστυχώς επικοινωνίας, όλες οι διατάξεις ήρθαν να λύσουν κάποια σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν καμωνόμαστε ότι ανακαλύψαμε την Αμερική ή λύνουμε το σύνολο των ζητημάτων αλλά είναι μικρές παρεμβάσεις οι οποίες όλοι αναγνώρισαν πως είναι προς την θετική κατεύθυνση, όλοι οι φορείς, το σύνολο της αντιπολίτευσης, άλλοι το ψέλλισαν άλλοι το είπαν πιο καθαρά και αυτό φάνηκε και μετά στην ψηφοφορία έστω κι αν ακολουθήθηκε μια πάγια αντιπολιτευτική τακτική. Σαφέστατα η πιο σημαντική διάταξη είναι το ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί πιστεύουμε πως είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησης. Είναι ντροπή να δίνουμε για 13 χρόνια συνεχώς παρατάσεις».
Για το ζήτημα της ΕΠΟ:
«Είμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη κατάσταση. Τόσα χρόνια και κάθε φορά που το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να επιβάλει τη νομιμότητα, δηλαδή τους νόμους του ελληνικού, νομικού πλαισίου έβρισκε… πόρτα με την πρόφαση του αυτοδιοίκητου και τη μη παρέμβαση ή την εσφαλμένη παρέμβαση εκ μέρους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, έχουν κατανοήσει τα προβλήματα και βρισκόμαστε όλοι από την ίδια πλευρά. Αναγνωρίζουμε, λοιπόν, το αυτοδιοίκητο, τους όρους του και μέχρι πού εκτείνεται αλλά αναγνωρίζουμε και το πού εκτείνεται ο ελληνικός νόμος στο ελληνικό, νομικό πλαίσιο.
Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται ένα αναθεωρημένο καταστατικό που είναι έργο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και κυρίως της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Εφόσον αυτό αναγνωριστεί και πλέον υπάρχει ένα καταστατικό με το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία λειτουργεί σε καθεστώς νομιμότητας, με διαφάνεια, με όρους χρηστής διοίκησης και ορθής διακυβέρνησης, τότε προφανώς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να λειτουργήσει κανονικά η ομοσπονδία, να γίνουν εκλογές και να προχωρήσουμε στην κανονικότητα.
Και από κει και μετά να λύσουμε τα πολύ μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το ερασιτεχνικό αλλά και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η εικόνα είναι αυτή που περιέγραψε ο κ. Δρόσος και προκύπτει όχι από το μυαλό του κ. Δρόσου αλλά από έγγραφα, από στοιχεία και από την έκθεση της Delloite. Όλα αυτά έχουν πάρει το δρόμο τους, έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές και νομίζω πως θα πέσει και άπλετο φως στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Το θέμα είναι πως θα εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια γκρίζα μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο πέρα από το ότι είναι ένα από τα σπορ που απασχολούν πολύ την κοινή γνώμη είναι και ένας οικονομικός φορέας, μια πηγή οικονομικής δραστηριότητας και για τον λόγο αυτό είναι κομβικό το να υπάρχουν κανόνες, να υπάρχει διαφάνεια και να δούμε και μια άλλη πτυχή:
Να επιστρέψει αυτό που λέγαμε διασκέδαση, να επιστρέψουν κάποιες στιγμές χαράς στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία, χωρίς σκιές, χωρίς παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες και το κυριότερο, αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι –και αυτό δε λύνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία και με οποιαδήποτε παρέμβαση – να αντιληφθούν όλοι ότι οι οποιοιδήποτε επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτό το άθλημα, δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτή την πραγματικότητα και δεν μπορούν να οδηγούν τον κόσμο στα άκρα…
Για τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης από τους οπαδούς του Ηρακλή και του Ολυμπιακού:
«Το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επικρατεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να είναι σαφές, είναι κατάκτηση αυτής της κυβέρνησης ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν τακτικοί δικαστές, υπάρχει η εγγύηση της δικαιοσύνης, δεν χωρούν παρεμβάσεις, υπάρχουν οι αποφάσεις, οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές είτε μας αρέσουν, είτε όχι. Αυτός είναι ο κανόνας της δημοκρατίας και έτσι προχωράμε μπροστά. Αρα εκεί πρέπει να κλείσει οποιαδήποτε κουβέντα.
Τώρα, το να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις ότι υπάρχει ανισονομία κλπ. Νομίζω ότι κρατούμε ίσες αποστάσεις από τους πάντες και βασικό μας μέλημα είναι να μπουν κανόνες. Δεν φωτογραφίζουμε κανέναν, δεν κυνηγάμε κανέναν, δεν στοχοποιούμε κανέναν. Στόχος αυτής της πολιτικής ηγεσίας και αυτής εδώ της κυβέρνησης είναι να μπουν κανόνες που θα ισχύουν έναντι όλων. Και αυτό το δείχνουμε με τον τρόπο που πορευόμαστε μέχρι σήμερα.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε, αυτό θέλουμε να πετύχουμε και ο κόσμος στο τέλος πιστεύουμε ότι καταλαβαίνει ή αν δεν έχει καταλάβει ακόμη, θα καταλάβει. Αρα, λοιπόν, αυτό που ζητάμε είναι ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι, να μην εμπλέκουμε τον κόσμο σε αυτές τις διαδικασίες και να μην ξεχνάμε ότι στο τέλος μιλάμε για αθλητισμό, μιλάμε για χαρά, ψυχαγωγία και όχι πόλεμο.
Αυτό δεν βοηθάει κανέναν, δεν βοηθάει ούτε τις ομάδες, ούτε και τις επιχειρήσεις αν το δούμε και με εμπορικούς όρους, στρέφουν τον κόσμο ακόμη πιο μακριά από αυτό το αγαπημένο σπορ. Αρα εμείς θα συνεχίσουμε παρά και τις όποιες προκλήσεις και τις όποιες στεναχώριες μονότονα να τονίζουμε πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι και θα πάρουμε και διάφορες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα».
Ερωτηθείς εάν στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών θα επιδιώξει συνάντηση με τους μεγαλομετόχους των ομάδων, ο υφυπουργός απάντησε κατηγορηματικά «όχι».
Για την επιτυχημένη πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στο Eurobasket της Τσεχίας αλλά και την πρόσληψη του Κώστα Μίσσα στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ανδρών:
«Το ελληνικό μπάσκετ είναι μια πηγή χαράς για τον ελληνικό λαό και τιμής για τον ελληνικό αθλητισμό. Το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες οι αθλητές μας και κυρίως οι ερασιτέχνες ζουν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να κρατάνε ψηλά τη σημαία της χώρας μας και να προσφέρουν χαρά στο σύνολο της κοινωνίας. Από κει και μετά για το μπάσκετ αυτό καθ αυτό, γίνεται καλή δουλειά από την ελληνική ομοσπονδία, με τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, με τις διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν και είναι λογικό να υπάρχουν… Και οι ομοσπονδίες κρίνονται, εκλογές γίνονται και ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Προφανώς ο κόσμος του μπάσκετ δείχνει ικανοποιημένος άρα εμείς δεν θέλουμε να μπούμε και να κρίνουμε αυτό το πράγμα, στο τέλος και οι αποφάσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν έχει νόημα και θα ήταν και άχαρο και άκομψο εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να σχολιάσει μια απόφαση καθαρά αθλητική, δεν μας πέφτει λόγος και θα κριθούνε όλα από το αποτέλεσμα. Βέβαια, για να μην αδικήσουμε και τον νέο προπονητή της Εθνικής, είναι και εγνωσμένης αξίας και εξαιρετικής προσωπικότητας. Αρα ας αφήσουμε την εθνική να κάνει τη δουλειά της και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι γι ακόμη μια φορά θα μας χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές, δεν είναι πάντα τα μετάλλια, είναι και η προσπάθεια. Η Εθνική γυναικών δεν πήρε μετάλλιο αλλά είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τις κοπέλες, για την προσπάθεια και τη μάχη που έδωσαν. Ας χαρούμε ένα όμορφο τουρνουά με παίκτες κορυφαίου επιπέδου».
Πηγή: stokokkino.gr