«Μάχη» στο μέτωπο της Αθήνας: «Ο Άρης θέλει να πληρώσει…»

Για την Αθήνα αναχωρούν την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιάννης Κόντης με σκοπό να παραβρεθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκας. Εκεί όπου αναμένεται να δώσουν (ακόμη) μια σκληρή μάχη στο καυτό θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ και στην αναζήτηση… οξυγόνου για τα ταμεία της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα, οι κίτρινοι ξεκαθαρίζουν και δημόσια ότι θέλουν να πληρώσουν τα χρέη, αλλά με λογικούς και εφικτούς όρους…

Βασικό θέμα στην ατζέντα θα είναι η χορηγική συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε και τα χρήματα που δεν έχουν εισπράξει ακόμη οι ΠΑΕ. Η επίλυση του θέματος αυτού αναμένεται να δώσει μια σημαντική ανάσα στους κιτρινόμαυρους, όπως και σε όλους τους συλλόγους.

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε ανοιχτά για το θέμα αυτό αναφέρθηκε στα αιτήματα της Λίγκας για τον αθλητικό νόμο, ενώ ζήτησε από την Πολιτεία να δώσει στις ΠΑΕ την ευκαιρία να πληρώσουν τα χρέη τους.
 
Ο Γιάννης Κόντης συμμετείχε με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα το υπογραμμίζοντας αρχικά για τον αθλητικό νόμο και την κόντρα Πολιτείας – ΕΠΟ σχετικά τη θέση της λίγκας: «Ο κ. Μώραλης παρευρίσκεται και εκπροσωπεί τη λίγκα στην ΕΠΟ, αλλά δεν είναι εκπρόσωπος της λίγκας, και φυσικά ούτε εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Εγώ μπορώ να σας πω τα αιτήματα που έχουμε εμείς ως λίγκα και θα ήθελα να βρεθώ απέναντι στον κ. Γερουλάνο. Στα όσα είπε ο κύριος Μώραλης θα ήθελα να προσθέσω το εξής. Εμείς έχουμε αρκετές αντιθέσεις με τα όσα αναφέρονται στον Αθλητικό νόμο. Η βασική μας αντίθεση έχει να κάνει με την αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ στα επεισόδια, αλλά και στα θέματα της βίας γενικότερα, καθώς όπως σωστά είπε ο κύριος Μώραλης δεν έχει προβλεφθεί τι θα συμβεί σε περίπτωση προβοκάτσιας και τα λοιπά»…

Σχετικά με το θέμα των χρεών είπε: «Εμείς βλέπουμε ότι η Πολιτεία δεν θέλει να συναντηθεί με ομάδες που έχουν κάποια προβλήματα αυτή την εποχή. Όπως εμείς ας πούμε που θέλουμε να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να χαρίσουμε τίποτα, αλλά θέλουμε να γίνει μια προσπάθεια για να μπορέσουμε να τα ρυθμίσουμε».

Για τις προσφυγές και τις αποζημιώσεις των παικτών:
«Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η αποζημίωση ενός ποδοσφαιριστή που δεν πληρώνεται. Γιατί στην Ελλάδα προσμετρούνται διαφορετικά τα χρήματα των ποδοσφαιριστών. Είναι μοναδική η Ελλάδα που έχει αυτή ρύθμιση στην νομοθεσία και είναι αντίθετο με τη FIFA. Γιατί προσμετρούνται κάποια χρήματα από τις μεταγραφικές περιόδους. Για παράδειγμα ένας παίκτης που κάνει προσφυγή γιατί του χρωστούν 100.000 ευρώ εκδικάζεται η υπόθεσή του και μπορεί το ποσό αποζημίωσής του να φτάσει το 1 εκ. ευρώ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποχή των παικτών του Άρη: «Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να απέχει. Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα και πιστεύω πως θα διευθετήσουμε το ζήτημα. Πιστεύω ότι αύριο θα κατέβουν».

 
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top