ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Παιχνίδια όπως με τη Λαμία πρέπει να τα κερδίζουμε, οι παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει κάνουν”

Ο Άκης Μάντζιος έστειλε το μήνυμα του για τον αγώνα με την Λαμία, μιλώντας στη NOVA.

Τις διαθέσεις του ο Μάντζιος τις έδειξε από το ξεκίνημα της συνέντευξής του. Ερωτώμενος για την κατάσταση της ομάδας μετά τη δεύτερη σερί νίκη σε ντέρμπι, κι αφού είχε προηγηθεί ενδιάμεσα και πρόκριση στο Κύπελλο, δεν θέλησε να… απλωθεί ιδιαίτερα:

“Είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Αφού κερδίσαμε δύο ντέρμπι στη σειρά, με καλή εικόνα στο γήπεδο, τα αφήνουμε πίσω μας και κοιτάζουμε το επόμενο ματς, που έρχεται”.

Μήνυμα ελήφθη, ότι ο προπονητής του Άρη θέλει να μαζέψει το χαλινάρι του ενθουσιασμού στην ομάδα, οπότε η επόμενη ερώτηση ήταν γιατί χαρακτήρισε στην ομιλία του προς τους παίκτες μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ παγίδα τον αγώνα με τη Λαμία. Απάντησε: “Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό που ακολουθεί. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες. Η παγίδα είναι να μην έχουμε την ίδια νοοτροπία με αυτήν που είχαμε στα ντέρμπι. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουμε απώλειες. Οπότε, από την πρώτη μέρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μας, για να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους παιχνίδια (σ.σ. όπως αυτό με τη Λαμία που ακολουθεί) είναι πολύ σημαντικά για εμάς”.

Κι όσο για το αν πέρασε το μήνυμα στα αποδυτήρια, αν το κατάλαβαν οι παίκτες, είπε με βεβαιότητα: “Πιστεύω ότι το κατάλαβαν. Είναι επαγγελματίες, αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουν πώς πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και στον αγώνα με τη Λαμία”.

Στον προπονητή του Άρη τέθηκε το ζήτημα, αν έχει γίνει μάθημα στην ομάδα το αποτέλεσμα με τον Αστέρα Τρίπολης. Απάντησε επ’ αυτού: “Το θέμα είναι πώς το βλέπεις εκείνο το παιχνίδι. Σίγουρα, χάσαμε βαθμούς. Από την άλλη, όμως, η ομάδα αγωνιστικά δεν ήταν τόσο κακή, ώστε να έχει αυτή την απώλεια. Πρέπει να συνυπολογίσουμε και την απώλεια βαθμών από άλλους παράγοντες σε εκείνο το παιχνίδι”.

Σχετικά με τη Λαμία, που έρχεται από ήττα, με νέο προπονητή στον πάγκο της και -προφανώς- νέα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της, ο Μάντζιος σχολίασε: “Πράγματι, περιμένουμε ότι θα υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της Λαμίας, με το νέο της προπονητή (σ.σ. τον Λεωνίδα Βόκολο), με τον οποίο έκανε την καλύτερη πορεία της στο πρωτάθλημα, φτάνοντας ως τα πλέι οφ την περασμένη σεζόν. Γενικώς, είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή από εμάς. Το κυριότερο για εμάς είναι να μπούμε στην αναμέτρηση όπως πρέπει, με τη σοβαρότητα και τη νοοτροπία που πρέπει, για να νικήσουμε”.

Και πρόσθεσε αναφορικά με το πώς περιμένει ότι θα εμφανιστεί ο ερχόμενος αντίπαλος με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο: “Θα βάλει τα δικά του στοιχεία ως προπονητής, διαφορετικά σε σχέση με αυτά που παρουσίαζε η ομάδα μέχρι τώρα. Είναι πολύ καλός προπονητής, που θέλει το χρόνο του στην ομάδα. Όπως και να έχει, εμείς πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο και να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας από την αρχή”.

Ο Άρης έχει προβλήματα τραυματισμών παικτών που αγωνίζονται στην άμυνα (Μάγιο και Βέλεθ, καθώς ο Φαμπιάνο μόλις το ξεπέρασε). Σχετικά με αυτό το θέμα ο Μάντζιος επισήμανε: “Πράγματι, έχουμε προβλήματα στην άμυνα. Θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή να δούμε ποιοι θα μπορέσουν να είναι κοντά μας στην αποστολή, εκτός βεβαίως του Βέλεθ (σ.σ. είναι και τιμωρημένος ο Ισπανός), για να μπορέσουμε να καταστρώσουμε τα σχέδιά μας καλύτερα”.

Στο ρεζουμέ, ερωτώμενος ο Μάντζιος αν θεωρεί ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για νίκη επί της Λαμίας, για να πάει η ομάδα με επιπλέον βαθμούς και ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: “Σίγουρα είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε… Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε!”

Από τον Μάντζιο ζητήθηκε να σχολιάσει την κλήρωση του Κυπέλλου, που έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με την ΑΕΚ στη φάση των “16”. Προτίμησε να μην πει πολλά στην παρούσα φάση: “Είναι ένα ντέρμπι αυτό με την ΑΕΚ. Θα ασχοληθούμε με το Κύπελλο, όμως, όταν έρθει η ώρα να το κάνουμε”.

To Top