ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάντζιος: “Μεγάλη ομάδα ο Άρης, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έρχεται δύσκολη σεζόν”

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τον δικό του απολογισμό μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του: “Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε τον τελευταίο μήνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το κυριότερο είναι ότι δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτές τις τέσσερι εβδομάδες ,βάζοντας τις βάσεις για την χρονιά που έρχεται. Αν εξαιρέσουμε τα δυο νέα αποκτήματα, με τα υπόλοιπα παιδιά είμαστε μαζί σχεδόν ένα χρόνο όποτε γνωρίζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και τι ζητάμε ως ομάδα. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την διάθεση και την προσπάθεια τους”.

Για την ομοιογένεια της ομάδας είπε: “Πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί ο βαθμός ετοιμότητας του κάθε νέου αποκτήματος για την ομάδα μας. Η ομοιογένεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για κάθε ομάδα και χρειάζεται σίγουρα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το ζήσαμε έντονα την περασμένη σεζόν καθώς στην ομάδα ήρθαν 20 νέοι παίκτες. Θα ενσωματώσουμε κάθε νέο ποδοσφαιριστή στο υπόλοιπο γκρουπ”.

Σε ότι αφορά τα όσα έγιναν στον τελικό: “Το σίγουρο είναι ότι ζήσαμε μια κατάφωρη αδικία το βράδυ του τελικού τόσο με τις απαράδεκτες διαιτητικές αποφάσεις που μας στέρησαν το κύπελλο όσο και με αυτό που ακολούθησε με την υπόθεση των μεταλλίων. Πρέπει να προχωράμε με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς σαν οργανισμός και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα ,πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό να μας κάνει πιο δυνατούς γιατί πραγματικά θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν”.

Για τον ίδιο και την απόφαση του να συνεχίσει στον Άρη είπε: “Είναι γνωστό το συναισθηματικό δέσιμο που έχω με την ομάδα όπως και τον απεριόριστο σεβασμό για ολόκληρο το σύλλογο. Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει πριν τον τελικό και μου είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουμε μαζί όπως και έγινε”.

Για τους Σίστο και Ντιαντί: “Ο Σίστο είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου με εξαιρετική ποιότητα στο παιχνίδι του. Ο Κλέιτον είναι ένας νέος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με αρκετά καλά στοιχεία. Σίγουρα θέλει περισσότερο χρόνο προσαρμογής”.

Για την εικόνα κόντρα στην Άλκμααρ: “Ίσως δεν περίμενε κανείς να έχει η ομάδα αυτή την εικόνα, έχοντας μάλιστα μια ομάδα απέναντι μας πανέτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος Μου άρεσε η νοοτροπία μας και σοβαρότητα που δείξαμε. Είχαμε αρκετά καλά στοιχεία σαν ομάδα με καλή ισορροπία στο παιχνίδι μας και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού Στο δεύτερο παιχνίδι το πρόβλημα ήταν η μη διάθεση να παίξουμε να τρέξουμε να επιτεθούμε ,να κάνουμε πράγματα που ζητάμε. Αντιλαμβάνομαι την κούραση που υπάρχει στους παίκτες γιατί η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους”.

Για το… πείραμα τύπου Μοντόγια ως χαφ: “Πίστευα ότι μπορεί μας βοηθήσει σε αυτή την θέση όπως και το έκανε. Είναι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής πολύ καλός επαγγελματίας όπου μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές θέσεις Όπως έκανε και πέρυσι και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ στον Μάρτιν. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ποδοσφαιριστές μας να ανεβαίνουν οι μετοχές τους και να βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων. ‘Ετσι έχει γίνει πλέον το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται κάτι σωστό στη διάρκεια της καθημερινότητας μέσα στη σεζόν και μας δίνει και μια ικανοποίηση η όλη διαδικασία της εξέλιξης των ποδοσφαιριστών μας”.

Για τους “μικρούς” της προετοιμασίας: “Θέλουμε να δουλεύουμε με τους νέους μας παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες κάνοντας την πρώτη επαγγελματική προετοιμασία. Έχουμε κάνει κάποια σχέδια με τους υπευθύνους να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερη επαφή με τις ομάδες Κ19 και Κ17. Αυτό θα γίνει ευκολότερα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες με την κατασκευή των νέων γηπέδων στο Ρύσιο”.

Για το νέο φορμάτ: “Είμαστε μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε. Στόχος είναι να είμαστε ψηλά να βγούμε στην Ευρώπη με στόχο να προχωρήσουμε .Θα πρέπει να έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε,να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι γιατί θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν”.

To Top