Ο Βινίσιους Τζούνιορ μπορεί να είναι από τα «πρώτα βιολιά» της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Βραζιλίας, όμως πόσο διαφορετικά θα είχε εξελιχθεί η καριέρα του αν τελικά είχε υπογράψει στην… Μπαρτσελόνα;
Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, Αντρέ Κάρι, μιλώντας στην ισπανική «As» έφερε στο φως μια ιστορία που λίγοι γνώριζαν καθώς αποκάλυψε πως ο Βινίσιους βρισκόταν προ των πυλών της Μπαρτσελόνα πριν υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Κάρι, γνωστός για τη συνεργασία του με παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Νεϊμάρ και ο Ριβάλντο, ήταν τότε επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Μπαρτσελόνα στη Βραζιλία.
Όπως δήλωσε, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν έρθει σε επαφή με τον Βινίσιους και τους εκπροσώπους του, κατόπιν αιτήματός τους, με σκοπό να τον φέρουν στους Μπλαουγκράνα.
«Συναντηθήκαμε με τον Βινίσιους και τους εκπροσώπους του, κατόπιν δικού τους αιτήματος. Θέλαμε να τον αποκτήσουμε, καθώς τότε εργαζόμουν για τη Μπαρτσελόνα. Όλα ήταν έτοιμα για να υπογράψει, όμως στο τέλος η οικογένεια και οι ατζέντηδες του άλλαξαν γνώμη με τρόπο όχι ιδιαίτερα διαφανή. Αλλά εντάξει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κάρι.
Αν και η συμφωνία με την Μπαρτσελόνα ήταν κοντά στο να ολοκληρωθεί, η οικογένεια και οι μάνατζερ του Βινίσιους αποφάσισαν να επιλέξουν τη Βασίλισσα και ο Κάρι δεν δίστασε να σχολιάσει: «Εκείνη τη στιγμή, ο Βινίσιους ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος και είχε ήδη τεράστια αξία, αν και δεν είχε παίξει ακόμα στην πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο. Είχαμε πολλές προσδοκίες από αυτόν και η Ρεάλ Μαδρίτης το είδε πολύ νωρίς».
Επιπλέον, θυμήθηκε τις προσπάθειες της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον Βινίσιους στο παρελθόν, ειδικά όταν οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να πάρουν τον Νεϊμάρ ή τον Μπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε οι Παριζιάνοι ζητούσαν τον Βινίσιους ως αντάλλαγμα, αφού ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε ήδη δείξει το εξαιρετικό του ταλέντο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε παίξει ακόμα στην πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο.
