Λύγισε στον τελικό ο Ναδάλ (video)

Χωρίς τίτλο ολοκληρώθηκε η υπέροχη πορεία του Ράφα Ναδάλ στο Μπάσταντ.

Δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια μετά την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών ο θρυλικός Ισπανός και «παραδόθηκε» σε 87 λεπτά με 6-3, 6-2 στον Νούνο Μπόρζες (Νο.51), που κέρδισε το πρώτο ATP τουρνουά της καριέρας του.

Ο Ράφα χρειάστηκε να κάνει μεγάλες ανατροπές στα προημιτελικά και τα ημιτελικά (με Ναβόνε και Αϊντούκοβιτς αντίστοιχα) και να περάσει πάνω από έξι ώρες στο court τις δύο τελευταίες μέρες, για να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί τον 93ο τίτλο της καριέρας του. Είχε να παίξει σε τελικό δύο χρόνια!

Σήμερα, λοιπόν, ο 27χρονος Πορτογάλος ήταν σαφώς πιο φρέσκος και έφτασε δίκαια στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Και τα κατάφερε κόντρα στον «μύθο» Ράφα, οπότε είχε έναν ακόμα λόγο να είναι πολύ συγκινημένος μετά την ολοκλήρωση του αγώνα!

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρζες είναι μόλις ο τέταρτος παίκτης που λυγίζει τον Ναδάλ σε τελικό στο χώμα σε straight sets. Ποιοι είναι οι άλλοι τρεις; Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ!

Ο Ναδάλ, πάντως, έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα στη σουηδική πόλη και μπορεί τώρα να ταξιδέψει πιο… άνετα στο αγαπημένο του Roland Garros για την τελευταία του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί, μάλιστα, θα συνεργαστεί και με τον Κάρλος Αλκαράθ στο διπλό!

To Top