Λουτσέσκου, όπως… Αρναούτογλου: “Ο Άρης είχε τον αέρα μαζί του στο πρώτο μέρος, είναι όμως καλή ομάδα”

Για τα λάθη αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα από τον Άρη με 1-2. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου:

Για τα 60 λάθη του ΠΑΟΚ στο ματς και το αν έπαιξε ρόλο κάποια κούραση από το παιχνίδι με την Γαλατασαράι: «Τα λάθη κρίνουν τα παιχνίδια. Εμείς είχαμε λάθη μπροστά από την εστία μας και ένα από αυτά το πληρώσαμε, δεχόμενοι ένα γκολ. Δεν με ενδιαφέρει η στατιστική. Παίξαμε πολύ καλά αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να σκοράρεις, αν δεν το κάνεις μπορεί να το πληρώσεις στην μια φάση του αντιπάλου. Πάντα μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολη η διαχείριση αλλά είμαστε μαθημένοι σε αυτό. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, αλλά υπήρχε διαφορά στην ποιότητα των ευκαιριών ανάμεσα μας. Είχαμε τεράστια διαφορά δυναμικότητας μέσα στο γήπεδο. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μια απίστευτη κατάσταση, ενώ εμείς χάσαμε ένα γκολ πραγματικά με κενή εστία.

Υπάρχουν περίοδοι στο ποδόσφαιρο που ό,τι και αν κάνεις, γυρνάει εναντίον σου. Υπάρχουν και το αντίθετο, που ό,τι και αν κάνεις σου βγαίνει. Υπάρχουν διάφορες περίοδοι με μπάλες που με κάποιο τρόπο πήγαιναν άουτ κατά καιρούς και σε αυτή την διαδικασία πρέπει να μάχεσαι συνεχώς και να βγάζεις αντίδραση με αποφασιστικότητα στο γήπεδο. Πρέπει να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος μας.

Πιστεύω ότι είχαμε 5-6 καταστάσεις που για μια πάσα όχι τόσο δυνατή ή μια επιλογή δεν ήταν τέλεια και δεν βγήκαμε κοντά στο γκολ, πέραν των φάσεων που είχαμε για να σκοράρουμε. Ήταν μια καλή εμφάνιση, με αποφασιστικότητα αλλά δυστυχώς πληρώσαμε αυτό το λάθος και τις χαμένες μας ευκαιρίες. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό στους παίκτες. Αυτή η κατάσταση από το πλάγιο μας κόστισε το γκολ εναντίον μας και την ήττα. Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα ματς τα τελευταία τρία χρόνια με τον Άρη, ειλικρινά, που ακόμα και να έχουμε κερδίσει να έχουμε δημιουργήσει τόσες φάσεις όσες σήμερα. Ειδικότερα κόντρα σε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει με συνοχή όταν αντιμετωπίζει μια από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα».

Για το αν σοκαρίστηκε η ομάδα από το γκολ του Άρη και τα διαστήματα που άνοιξε ο ρυθμός: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ aggressive και κερδίσαμε αρκετές φορές την μπάλα στον άξονα. Ο Άρης είχε πολλούς παίκτες στο δικό του μισό. Εμείς δεν είχαμε τόσα λάθη στο πρώτο, όσα στο δεύτερο. Μετά το γκολ είναι λογικό να υπάρχει μια απογοήτευση στην ομάδα, ειδικά με τον τρόπο που μπαίνει μετά από τις χαμένες δικές μας ευκαιρίες. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε τις φάσεις όπως πρέπει. Περίμενα λίγο περισσότερα πράγματα από τους παίκτες που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή, έδειξαν θέληση, είχαν και περισσότερη πίεση σε εκείνο το σημείο του αγώνα».

Για τον αέρα και αν επηρέασε το πλάνο του για το ματς: «Επηρέασε και τις δυο ομάδες. Ο Άρης είχε τον αέρα μαζί του στο πρώτο μέρος, αλλά εμείς είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες σε αυτό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις. Δεν νομίζω να επηρεαστήκαμε από αυτό. Μην το κάνετε να φαίνεται περίπλοκο. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, σε κάθε περίπτωση, έχοντας κάνει φάσεις, θα πρέπει να σκοράρεις. Αν δεν το κάνεις, θα υπάρξουν στιγμές όπως αυτή η φάση που σκόραρε ο Άρης. Γιατί δεν σκοράραμε; Γιατί είχαμε έλλειψη έμπνευσης, γιατί υπήρχε υπερβολική θέληση, γιατί δεν πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή, γιατί έλειψε η τελική πάσα, είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητη η αντίδραση και πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια. Σαν προπονητής αυτής της ομάδας έχω τρελαθεί για την ήττα, είναι λογικό όταν χάνουμε να υπάρχει αυτή η αναστάτωση μέσα όπως σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι».

Για το τρίτο γκολ που δέχεται από πλάγιο ο ΠΑΟΚ φέτος και την κατάσταση του Μπράντον: «Δεν είναι νορμάλ, αλλά πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ακόμα και στα πλάγια άουτ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ωραίο. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί ειδικά όταν νομίζεις ότι είναι όλα ΟΚ. Τώρα γιατί μας τιμώρησε το ποδόσφαιρο, δεν ξέρω. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία με τους σέντερ φορ στην ομάδα. Μας λείπει η χημεία και οι κινήσεις του Μπράντον, ο τρόπος παιχνιδιού του που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Είναι σημαντικό για τους φορ να αφομοιώσουν την δουλειά. Ο Μπράντον ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να προπονηθεί μαζί μας, όταν είναι έτοιμος θα μπει να αγωνιστεί».

To Top