Λιόν: Η αισιοδοξία του προέδρου και το δυσοίωνο στατιστικό

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Λιόν, Τζον Τέξτορ, παρά το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν, με τον γαλλικό σύλλογο να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ligue 1.

Ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στην ιστορία της πραγματοποιεί η Λιόν, με τη γαλλική ομάδα να έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 6 ήττες και 3 ισοπαλίες μετά από τις 9 πρώτες αγωνιστικές. Η άλλοτε κραταιά δύναμη της Ligue 1, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όντας ο μόνος σύλλογος που αγνοεί τη χαρά της νίκης.

Η κάκιστη εκκίνηση οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας να απολύσει τον Λοράν Μπλαν, με τη θέση του στον πάγκο να παίρνει ο Φάμπιο Γκρόσο, χωρίς, ωστόσο, να έχει φέρει ακόμα στη Λιόν τα απαιτούμενα αποτελέσματα, καθώς βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς και αρνητικό ισοζύγιο γκολ, έχοντας δεχθεί 18 (2η χειρότερη άμυνα), τη στιγμή που έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόνο 7 φορές, ένα νούμερο που της δίνει τον τίτλο της χειρότερης επίθεσης του πρωταθλήματος.

Τα ανησυχητικά στατιστικά δε σταματούν, όμως, εδώ, αφού σύμφωνα με την Opta, 14 από τις 17 ομάδες που μάζεψαν μόνο τρεις βαθμούς ή λιγότερους μετά τους πρώτους εννέα αγώνες τους σε μια σεζόν της Ligue 1 υποβιβάστηκαν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

To Top