Λεκλέρ: «Η McLaren παραμένει φαβορί, όμως κάναμε ένα βήμα εμπρός»

Στους… δρόμους έβγαλε ο Σαρλ Λεκλέρ τους τιφόζι, κερδίζοντας στο Grand Prix της Ιταλίας. Ο 26χρονος Μονεγάσκος είδε πρώτος την καρό σημαία στην Μόντσα, σημειώνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη και έβδομη συνολικά στην καριέρα του στη Formula 1.

«Πίστευα ότι η πρώτη νίκη εδώ θα ήταν μοναδική σε συναισθήματα και αν κέρδιζα και δεύτερη φορά στην Μόντσα δεν θα ήταν τόσο ιδιαίτερη. Θεέ μου, ένιωθα στους τελευταίους γύρους όπως το 2019, όταν κέρδισα για πρώτη φορά στην Ιταλία. Το Μονακό και η Μόντσα είναι οι δύο αγώνες που θέλω να κερδίζω κάθε χρόνο. Προφανώς θέλω να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες και να κατακτήσω τον τίτλο όσο γίνεται πιο σύντομα», ανέφερε ο Λεκλέρ που κέρδισε φέτος και στην πατρίδα του, στο Grand Prix του Μονακό.

«Οι τιφόζι είναι απίστευτοι. Mamma mia!», αναφώνησε για την υποστήριξη που είχε στον αγώνα από τους οπαδούς της Scuderia. Απαντώντας σε ερώτηση του πρωταθλητή του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, αν η Ferrari μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει, αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, ο Λεκλέρ είπε: «Δεν ξέρω, γιατί το πακέτο αναβαθμίσεων που φέραμε απέδωσε πολύ καλά σε μία πίστα όπως η Μόντσα. Αμφιβάλλω αν θα συνεχίσει να ισχύει αυτό. Πιστεύω ότι η McLaren είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως αναμφίβολα κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Το Μπακού είναι ένα σιρκουί που μου αρέσει και στο οποίο είμαι ανταγωνιστικός. Ποιος ξέρει, ίσως πετύχουμε κάτι εξαιρετικό και εκεί».

To Top