Λανουά: «Σωστά ακυρώθηκε το πέναλτι του Παναθηναϊκού, έπρεπε να πάρει πέναλτι ο Πανσερραϊκός» (video)

Όπως κάθε εβδομάδα έχουμε την καθιερωμένη πλέον ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων από τον Στεφάν Λανουά. Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ αναφέρθηκε δις στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό.

Σύμφωνα με τον Γάλλο το πέναλτι που δόθηκε στον Βαγιαννίδη ορθά ακυρώθηκε, καθώς ήταν επιθετικό φάουλ του διεθνή Έλληνα δεξιού μπακ, ενώ οι Σερραίοι έπρεπε να πάρουν πέναλτι για χέρι του Αράο.

Από εκεί και πέρα ο Λανουά αναφέρθηκε σε δυο φάσεις του Βόλος – ΠΑΟΚ, λέγοντας πως κακώς δόθηκε το πέναλτι των Θεσσαλών, ενώ έπρεπε να ακυρωθεί το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων. Τέλος σε φάση που η Athens Kallithea ζήτησε πέναλτι του Περέιρα στον Πασαλίδη είπε πως η επαφή έγινε εκτός περιοχής.

Η ανάλυση του Λανουά:

Για φάση στο Athens Kallithea – ΑΕΚ: «Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Για το χέρι του Αράο στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Για το πέναλτι του Βαγιαννίδη που ακυρώθηκε στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Για το πέναλτι του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αλλά το φάουλ έγινε από τον επιτιθέμενο και όχι από τον αμυνόμενο. Θα περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το λανθασμένο πέναλτι».

Για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ: «Αυτό το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο επιτιθέμενος σήκωσε το πόδι πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: Καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, αν ένας παίκτης εμποδίσει τον τερματοφύλακα από το να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του ή κλωτσήσει ή επιχειρήσει να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας είναι στη διαδικασία απελευθέρωσής της».

To Top