Λίβερπουλ: Η U18 αποχώρησε από διεθνές τουρνουά μετά από ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτη της

Όχι από μια, αλλά από δύο ρατσιστικές επιθέσεις αμαυρώθηκε η παρουσία της U18 της Λίβερπουλ σε διεθνές τουρνουά στη Γερμανία. Οι νέοι των Ρεντς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από δύο φιλικά προετοιμασίας – κόντρα σε Χόφενχαϊμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης – εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων που ακούστηκαν εις βάρος ενός εκ των ποδοσφαιριστών τους στα δύο αυτά διαδοχικά παιχνίδια.

Η ομάδα σύσσωμη αποφάσισε να μη συνεχίσει να αγωνίζεται μετά από αυτά τα περιστατικά, ενώ ο σύλλογος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στις δύο ομάδες αλλά και στη διοργανώτρια αρχή του τουρνουά, ζητώντας να ανοίξει έρευνα για τα περιστατικά.

«Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα μέλος της ομάδας μας κάτω των 18 ετών ανέφερε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από αντίπαλο ενώ έπαιζε στο τουρνουά νέων, Bundesliga Cup Ο παίκτης ειδοποίησε αμέσως τον διαιτητή, τους συμπαίκτες του και το προπονητικό μας επιτελείο. Κατά συνέπεια, η ομάδα διαχείρισης της LFC αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι και να αποχωρήσει μαζί από το γήπεδο.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο ίδιος παίκτης έγινε στόχος κακοποίησης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο τουρνουά σήμερα. Και πάλι, ο παίκτης ειδοποίησε τους συμπαίκτες του και το προπονητικό επιτελείο και η διοικητική μας ομάδα επέλεξε να φύγει για άλλη μια φορά από το γήπεδο.

Ο σύλλογος καλεί τους αντιπάλους μας και τους διοργανωτές του τουρνουά να διεξαγάγουν επείγουσα και ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό», ανέφεραν οι Ρεντς σε επίσημη ανακοίνωσή τους το Σάββατο (20/07).

To Top