Κύπελλο: Η Κηφισιά πέταξε έξω την Λαμία – Πρόκριση και για την Ζάκυνθο (video)

Η Κηφισιά επικράτησε της Λαμίας στο «Ζηρίνειο» με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ζάκυνθος της Γ’ Εθνικής άφησε εκτός τον Παναργειακό της Superleague 2.

Η Κηφισιά πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ανώτερη από τη Λαμία των πολλών αλλαγών από τον Μαρίνο Σατσιά και επικράτησε με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα από την ομάδα της Φθιώτιδας. Πρωταγωνιστής ο Τεττέι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και κέρδισε τόσο το πέναλτι, όσο και την αποβολή του τερματοφύλακα Ρατόν στο φινάλε.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 2′, όταν ο Μάναλης αστόχησε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Στο 8′ ο Ξενόπουλος έδιωξε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Μπίκοφ, ο οποίος σούταρε άουτ. Στο 22’μετά από γύρισμα του Σμπώκου ο Μάναλης δεν βρήκε την μπάλα με προβολή και στο 25′ έπειτα από ωραία κομπίνα το κόρνερ εκτελέστηκε πλασαριστά προς το ημικύκλιο, ο Παυλάκης έκανε… σκριν σε αντίπαλο και ο αμαρκάριστος Κυριόπουλος σούταρε στα σώματα.

Στο 54′ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Εξαιρετική ενέργεια του Παντελίδη, ο νεαρός επιθετικός γύρισε την μπάλα, ο Μάναλης πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και ο Ρατόν έβγαλε με το πόδι. Στο 60′ ο κίπερ της ομάδας της Φθιώτιδας απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του δραστήριου Παντελίδη.

Ο Ανδρέας Τεττέι πέρασε στο ματς στο 64′ και στο 78′ κέρδισε πέναλτι. Ο 23χρονος επιθετικός έπεσε την περιοχή μετά από επαφή με τον Αθανασοκόπουλο και ο διαιτητής Τσέτσιλας έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μάναλης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Στο 90′ ο Τεττέι κέρδισε και την αποβολή του τερματοφύλακα Ρατόν για φάουλ εκτός περιοχής, με τον στόπερ Αντράντε να αγωνίζεται κάτω από τα δοκάρια στα τελευταία λεπτά. Η Λαμία είχε τη στιγμή της να στείλει το ματς στην παράταση στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων αλλά ο Γκουιντό αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ξενόπουλος, Σιλά (90’+2′ Ρότσα), Μαζουλουξής, Σόουζα, Σωτηράκος, Σμπώκος (64′ Τεττέϊ), Παυλάκης (64′ Σολόα), Εμπό, Κυριόπουλος (64′ Σιμόν), Παντελίδης (82′ Μίλερ), Μάναλης

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Ρατόν, Σαραμαντάς, Αντράντε (46′ Ραντόνια), Γκοτζαμανίδης (85′ Τσιάκας), Φουρτάδο, Σάντμπεργκ, Μπίκοφ (62′ Νούνιες), Ενρίκεζ (75′ Γκουίντο), Δοϊρανλής (62′ Αθανασακόπουλος), Σιμόνι, Γιαννούτσος.

Μεγάλη πρόκριση για τη Ζάκυνθο επί του Παναργειακού

Ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η Ζάκυνθος που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία επικρατώντας με 2-0 του Παναργειακού στην έδρα της. Έπειτα από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μισάωρο, η Ζάκυνθος πίεσε και τελικά έφτασε στο 34′ στο 1-0. Ο Γουσέτης με μια εξαιρετική ενέργεια τροφοδότησε τον Στεργίου και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναργειακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Πρίκα να βρίσκει το δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ και στο ριμπάουντ τον Χατζηδημητρίου να αστοχεί. Στο 66′ όμως η Ζάκυνθος βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Γουσέτη να συνεργάζεται όμορφα με τον Παπανικολόπουλο και τον τελευταίο να γράφει το τελικό 2-0 που σφράγισε την πρόκριση για τη Ζάκυνθο.

Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος, Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Γουσέτης (70′ Νικολακόπουλος), Μακρής (81′ Μεταξάς), Στεργίου (60′ Ζελέκου), Τσιαπάρο (60′ Ανανιάδης), Νικολίτσας, Παπανικολόπουλος (81′ Τσουκαλάς)

Παναργειακός (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Αμπντέλ Σαλάμ, Τσάνι, Τσιράκης, Καρυπίδης (67′ Καρντόζα), Πρίκας, Κωστίκα (60′ Κονέ), Κουγιάνπαα (50′ Μιλτιάδης), Αλιατίδης, Ντιαλό (67′ Τσιώλης), Χατζηδημητρίου (67′ Παναγιώτου)

To Top