Κούμαν: «Το γκολ του Σίμονς έπρεπε να μετρήσει – Για μένα είναι καθαρό» (video)

Η Ολλανδία και η Γαλλία προσέφεραν θέαμα στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro, όμως τέρμα δεν πέτυχαν και η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη. Μάλλον, γκολ μπήκε απλά αυτό δεν μέτρησε ποτέ…

Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό του αγώνα, ο Σίμονς έκανε σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μενιάν, προκαλώντας ντελίριο στην κερκίδα. Λίγα λεπτά αργότερα και μετά από μία «μαραθώνια» εξέταση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Ντάμφρις ήταν εκτεθειμένος και ο Άντονι Τέιλορ ύψωσε το χέρι του, δείχνοντας πως υπάρχει οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ρόναλντ Κούμαν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το γκολ που σήκωσε… θύελλα αντιδράσεων κι επισήμανε πως θα έπρεπε να μετρήσει το τέρμα του νεαρού μεσοεπιθετικού της Λειψίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος με όλους σας. Για εμένα το γκολ είναι κανονικό. Καθαρό. Έπρεπε να είχε μετρήσει. Ναι μεν ο Ντούμφρις βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, δεν κάνει καμία κίνηση προς την μπάλα και ούτε εμποδίζει τον τερματοφύλακα της Γαλλίας για να επέμβει.

Επίσης, εφόσον ήταν τόσο ξεκάθαρη η φάση γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε λεπτά, ώστε να ακυρώσουν το γκολ του Σίμονς; Για εμένα αυτό που έγινε ήταν άδικο και αυτό το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Για εμένα είναι… καθαρό».

To Top