Την ευθύνη για την κατάρρευση της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Άρσεναλ αναλαμβάνει ο Τιμπό Κουρτουά όπως δήλωσε, μετά την ήττα με 3-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης (8/4).
Οι κάτοχοι του Champions League βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά, καθώς για να ανατρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον τρία γκολ χωρίς να δεχτούν κανένα, ώστε να στείλουν αρχικά το ματς στην παράταση.
Ο Ντέκλαν Ράις σκόραρε δύο εντυπωσιακά γκολ από εκτελέσεις φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μικέλ Μερίνο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας στους «Κανονιέρηδες» τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στους 15 φορές πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Κουρτουά, παραδέχτηκε πως έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ του Ράις: «Νόμιζα ότι είχα τοποθετήσει σωστά το τείχος. Συνήθως βάζω έναν επιπλέον παίκτη. Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό, θα μπορούσα να είχα βάλει έναν ακόμη παίκτη στο τείχος, αλλά σκέφτηκα ότι [ο Ράις] δεν θα έδινε τόσα φάλτσα στην μπάλα. Και το δεύτερο γκολ είναι καταπληκτικό. Ήταν περιττά φάουλ, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Ίσως δεν έπρεπε να κάνουμε αυτά τα φάουλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
