ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεσαπίδης: «Στο αναπτυξιακό του Άρη μένουμε περισσότερο στην ουσία και όχι στο αποτέλεσμα»

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης μίλησε για την πορεία της δουλειάς στα μπασκετικά τμήματα υποδομών του Άρη.

Για το Rising Stars: «Είναι ένα ακόμα διήμερο του Rising Stars που βάζουμε στο “σακούλι” εμπειρίες, βλέπουμε λάθη, βλέπουμε τι κάνουμε καλά και τι πρέπει να διορθώσουμε. Για εμάς το Rising Stars είναι μια εμπειρία που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την αγωνιστική εμπειρία και εξέλιξη των παιδιών. Οπότε ήταν ένα πολύ καλό διήμερο για εμάς. Δεν ήμασταν καλοί και στα δύο παιχνίδια όσο θα θέλαμε. Στην αναπτυξιακή ηλικία που βρισκόμαστε, όμως, πρέπει να μείνουμε περισσότερο στην ουσία και όχι στο αποτέλεσμα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εμείς στον Άρη».

Για τη προσομοίωση του Rising Stars με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως γίνεται όλα τα χρόνια, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά με 5 αγώνες σε 6 ημέρες. Το Rising Stars προσομοιάζει λίγο με 2 και 3 συνεχόμενα παιχνίδια. Για κάποια παιδιά είναι πρώτη χρονιά και δεν το έχουν ζήσει καν το Rising Stars, όλο αυτό είναι πως “μπολιάζουμε” τα παιδιά μέσα στη διαδικασία»

Για τους πολλούς αγώνες: «Με το εφηβικό μας τμήμα θα πάμε περίπου σε 80 παιχνίδια, ενώ χωρίς τον Ναύαρχο Βότση και το Rising Stars έπαιζαν μάξιμουμ 30. Είναι συνειδητή η επιλογή, ξέρουμε τις δυσκολίες, όμως στην απόφαση να το κάνουμε αυτό είναι περισσότερα τα θετικά απ’ τα αρνητικά. Βάζουμε τα παιδιά σε “τριβή” με διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, προσπαθούμε να δώσουμε ερεθίσματα από πολλές διαφορετικές οπτικές και να τους βάλουμε πιο γρήγορα στη διαδικασία».

Για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ εφήβων: «Αν εξαιρέσουμε τη ΔΕΚΑ, που θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει χρόνια μαζί και ίσως είναι ένα “σκαλοπάτι” πάνω από όλους, αν και σε έναν αγώνα μπορούν να γίνουν τα πάντα, μετά είναι ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΧΑΝΘ. Τα Πεύκα είναι επίσης κοντά. Γενικά είναι ένα καλό πρωτάθλημα 5 ομάδων. Και ο Μαντουλίδης είναι ανταγωνιστικός, προσφέρει καλά παιχνίδια στην πορεία του πρωταθλήματος, τα οποία δεν τα είχαμε πιο παλιά».

To Top