Η τεχνογνωσία και τα μέσα που έχουν οι εταιρείες στην F1 είναι τέτοια που τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλακούν και σε άλλες κατασκευές και να ταχθούν στον “πόλεμο” κατά του κορωνοϊού.
Η τεχνογνωσία και τα μέσα που έχουν οι εταιρείες στην F1 είναι τέτοια που τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλακούν και σε άλλες κατασκευές.
Επειδή η μέρες που ζούμε έχουν στιγματιστεί από τον κορωνοϊό και από τα χιλιάδες θύματά του, οι ομάδα της Formula 1 αποφάσισαν να μην κάθονται και να ξεκινήσουν την παραγωγή υπερπολύτιμων, έτσι όπως είναι τα πράγματα, ιατρικών αναπνευστήρων.
Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από μία πρόταση του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο οποίο αμέσως δήλωσαν πρόθυμες όσες ομάδες εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή οι Red Bull, McLaren, Renault, Williams, Racing Point, Haas και Mercedes (ίσως μοιάζει περίεργο αλλά όντως εδρεύει το αγωνιστικό κομμάτι της F1 στο Λονδίνο, εξάλλου ο Λούις Χάμιλτον μένει εκεί και αυτό βοηθά στη συνεργασία των δύο πλευρών).
Τιμούν το Πανεπιστήμιό τους
Το πώς θα διαμορφωθεί αυτό στην πράξη, εξετάζεται από κοινού αυτές τις ημέρες μαζί με το πανεπιστήμιο University College London, του οποίου απόφοιτοι είναι πολλοί από τους μηχανικούς των ομάδων της Formula 1. Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν και οι οργανισμοί Innovate UK και High Value Manufacturing Catapult, ενώ η Formula 1 επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της, ότι στη στηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς και τις ομάδες που έχουν ενταχθεί σ’ αυτό.
Η ανακοίνωση της FIA: «Μία κολεκτίβα από τις ομάδες της Formula 1 με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, τους κατασκευαστές κινητήρων και τους επιμέρους τεχνολογικούς φορείς εξετάζει την υποστήριξη για την παραγωγή αναπνευστήρων ως ανταπόκριση στην έκκληση βοήθειας της βρετανικής κυβέρνησης. Οι ομάδες συνεργάζονται με τη Formula 1, τη βρετανική κυβέρνηση και άλλους οργανισμούς, ώστε να εξακριβώσουν τη δυνατότητα παραγωγής ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία ασθενών του ιού COVID-19 ή την υποστήριξη της παραγωγής τους».
Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο και η Ferrari μπαίνει στην παραγωγή αναπνευστήρων, ενώ αναμένεται να γίνει το ίδιο και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο.