Καταθέτει σήμερα τον φάκελο για το 99

Aνέβηκε ο πυρετός στον Άρη προκειμένου να ετοιμαστεί με όλες τις λεπτομέρειες ο φάκελος της πλήρους υπαγωγής της κίτρινης ΠΑΕ στο άρθρο 99! Οι κίτρινοι προσπάθησαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την Παρασκευή, αλλά τελικά ο φάκελος θα κατατεθεί σήμερα Δευτέρα.

Οι κίτρινοι ήθελαν να καταθέσουν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο τον φάκελο που θα «ξεκλειδώσει» την πόρτα της εξυγίανσης τους.

Τελικά επειδή προέκυψαν στο τραπέζι συμφωνίες της τελευταίας στιγμής (γίνονται προσπάθειες με «πρώην» του εξωτερικού για να μπουν στο «πακέτο») ώστε να διαφοροποιηθεί η αίτηση, η ΠΑΕ αποφάσισε να καταθέσει τον φάκελο σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημέρα που είναι καταληκτική.

Ο Άρης έχει συμπεριλάβει τη συγκατάθεση του Δημοσίου, μετά την γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και την υπογραφή από το γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, τη συμφωνία με τη Sportvision, αλλά και μια σειρά από υπογραφές που έβαλαν στις συμβάσεις εξυγίανσης ιδιώτες πιστωτές, όπως είναι οι Σηφάκης, Κουλουχέρης, Μενδρινός, Καστίγιο, Ντίκο, Φατί, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Αραβίδης, Γιάκομπ, Βελλίδης, Κούπερ, Βανγκέλι, Αμπελάς, Κατσαβάκης, Αθανασιάδης, Ζαμπέτας, Παπαϊωάννου, Πόππης, Ορφανίδης, Μπεκιάρης, Γκιουλέκας κ.α.

Με αυτά τα δεδομένα η ΠΑΕ Άρης έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 70% των πιστωτών, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 60% που απαιτεί ο νόμος! Με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα οριστεί δικάσιμος, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο και εφόσον γίνει η εκδίκαση, η απόφαση αναμένεται εντός τριμήνου. Τον Ιανουάριο του 2014 η ΠΑΕ Αρης θα γνωρίζει εάν  θα έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

To Top