Κατάθεση ψυχής από τον Αλεξιάδη στο PRESSARIS! “Τα εγκλήματα του χθες, η ελπίδα και ο κόσμος του Άρη”!

Όταν μιλάμε για το ένδοξο ποδοσφαιρικό παρελθόν του Άρη, ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται απευθείας στο μυαλό είναι αυτό του Αλέκου Αλεξιάδη.  Η ζωντανή ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου, συναντήθηκε με το PRESSARIS και μίλησε για την νέα προσπάθεια της τωρινής ομάδας, ενώ εξαπέλυσε βολές ευθυνών, στους υπαίτιους για την διοικητική και αγωνιστική παρακμή του σωματείου!

Του Παναγιώτη Κυμπριχτσή

 Στην αρχική ερώτηση που του κάναμε τον ρωτήσαμε αν παρακολουθεί στενά τον Άρη:

 “Για μένα ο Άρης, είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Είναι η ζωή μου, η οικογένεια μου καιοι καλύτερες αναμνήσεις προέρχονται από αυτόν. Δεν μπορώ να αποσύρω λοιπόν το ενδιαφέρον μου για σε καμία περίπτωση γι αυτόν. Ασχέτως που τα τελευταία χρόνια με στεναχωρεί που δεν πρωταγωνιστούμε όπως παλιά!”

Τι φταίει που φτάσαμε σε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση;

 “Όλοι ξέρουμε ότι ο Άρης είναι μαγαζί γωνία. Πολλοί εξωγενείς παράγοντες ήθελαν να επωφεληθούν από το όνομα και τη δυναμική του σωματείου, με σκοπό να γεμίσουν την τσέπη τους με ξένα λεφτά! Μάλιστα κατάφεραν να διασπάσουν και δημιουργήσουν διχόνοια στους Αρειανούς, και αυτό είναι το πιο δυσάρεστο! Ο κόσμος του Άρη στην δίκη μου εποχή ήταν ένα, και λειτουργούσε ως ασπίδα για να μας προστατεύει από τους καλοθελητές.”

Ποια είναι η σύγκριση του τότε με το σήμερα;

 “Άλλες εποχές, άλλα χρόνια, με κυρίαρχο συναίσθημα ωστόσο την αγάπη μας για την ομάδα. Ματώναμε την φανέλα και μπαίναμε στο γήπεδο λυσσασμένοι για να κερδίσουμε! Δεν κατηγορώ βεβαίως τα σημερινό παιδιά, αλλά η ιδιοσυγκρασία του ποδοσφαιριστή τότε ήταν διαφορετικά δομημένη.”

Ποιος ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των υπολοίπων ομάδων;

 ” Τότε μας θεωρούσαν φόβητρο, και προετοιμαζόταν μήνες ολόκληρους για να μας αντιμετωπίσουν. Για να καταλάβετε, κατεβαίναμε στην Αθήνα και μας υποδεχόταν ως την πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα. Ασχέτως που από τότε μας κυνηγούσαν…”

 Ποιοι ήταν αυτοί που όπως αναφέρατε σας “κυνηγούσαν”;

 ” Η διαιτησία καταρχήν μας έπαιζε 90-10  κατά. Πότε μου δεν κατάλαβα τον λόγο αυτής της συμπεριφοράς τους. Αυτό ακόμα και σήμερα υπάρχει, και είναι ανεξήγητο από που πηγάζει αυτή η αντιπάθεια προς εμάς! Επίσης, η εκάστοτε πολιτική εξουσία προάσπιζε ανέκαθεν τις ομάδες του ΠΟΚ.”

Πώς βλέπετε την φετινή προσπάθεια στο ποδόσφαιρο;

 “Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά που έχουν μέλλον. Αρκεί να δουλέψουν και να έχουν πίστη στον στόχο τους. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα ζήσουμε τα περσινά καμία περίπτωση! Πάντως το βήμα παραπάνω θα γίνει από την επόμενη χρονιά όπως βλέπω τα πράγματα.”

 Για τον Γιάννη Χατζηνικολάου;

 “Ο Γιάννης είναι πολύ καλός άνθρωπος, και μπορεί να προσφέρει στον Άρη από την θέση που βρίσκεται. Αρκεί να καταφέρει να κρατήσει μια ισοροπία στα αποδυτήρια. Τότε θα φανεί αρκετά γρήγορα η δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο.”

 Ξεχωρίζεται κάποιον ποδοσφαιριστή;

 “Επειδή η θέση μου ήταν μπροστά, τρέφω μια συμπάθεια στον Μανιά. Ελπίζω να με επαληθεύσει, καθώς τον θεωρώ πολύ καλο σκόρερ. Και φυσικά του εύχομαι να με ξεπεράσει στα γκολ με την φανέλα του Άρη!”

 Τέλος, για το αν θα είναι στον προσεχή αγώνα με την Καλλονή μας είπε:

 “Αν δεν είμαι εγώ, δεν σφυρίζει ο διαιτητής την έναρξη!” (γέλια…)

To Top