ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: “Οι παίκτες απογοητεύονται πάρα πολύ και σταματάνε να πιστεύουν στον εαυτό τους”

Ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στο πνευματικό κομμάτι της κατάστασης που παρουσιάζει η ομάδα του Άρη.

Tα όσα είπε στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

“Στην τρίτη περίοδο δεν πήραμε τις αποφάσεις που έπρεπε. Η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές φορές διαφορές των 5-6 πόντων και φτάναμε, αλλά ως εκεί. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και δεν πρέπει να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Κάποια στιγμή στην διάρκεια του ματς χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και την συνοχή. Πρέπει να μένουμε ενωμένοι και να παίζουμε με πίστη. Είτε λόγω σωματικής είτε λόγω πνευματικής κόπωσης, κάποια στιγμή φαίνεται να χάνουμε το μυαλό μας. Εχουμε κενά πνευματικά κομμάτια κάποια διαστήματα του παιχνιδιού”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο εξής: “Μέσα από τα ματς και την εμπειρία θα έρθουν όλα αυτά. Εχουμε δείξει κάποια βελτιωμένη εικόνα με την Τουρκ, σήμερα είχαμε σκαμπανεβάσματα. Ό,τι μας συμβαίνει αυτή την στιγμή, μας συμβαίνει γιατί τα παιδιά στενοχωριούνται απογοητεύονται πολύ με κάθε ήττα. Απογοητεύονται πάρα πολύ και σταματάνε να πιστεύουν στον εαυτό τους, στον βαθμό που έπρεπε να πιστεύουν. Πραγματικά, είναι πολύ καλοί παίκτες.

Αν απομονώσουμε κομμάτια των παιχνιδιών, θα δούμε πως έχουμε αρκετά καλά διαστήματα. Πρέπει να αφήσουμε τις δεύτερες σκέψεις πίσω μας. Το σημαντικότερο είναι να παίζουμε σωστά. Το ότι έχουμε τόσα πολλά νεκρά διαστήματα, σημαίνει πως στο πνευματικό κομμάτι δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε”.

To Top