Καντζούρης: «Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στον Ντόντσιτς»

Προσοχή στον Λούκα Ντόντσιτς αλλά… όχι μόνο καλείται να δείξει η Εθνική ομάδα στον σημερινό ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά με την Σλοβενία (17:30), όπως τόνισε ο Ηλίας Καντζούρης. Ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη αναλύει το… προτελευταίο εμπόδιο της Ελλάδας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια πραγματικά πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, η οποία μετά το μουδιασμένο της ξεκίνημα στην πρεμιέρα, “μαζεύτηκε”, άλλαξε πρόσωπο και έδειξε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία ένα μέρος των πραγματικών της δυνατοτήτων.

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι προσωποκεντρική με την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά εμείς επ’ ουδενί επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη. Σϊγουρα πάντως, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ατομική ικανότητα του Ντόντσιτς και σε καταστάσεις picΚ n’ roll και σε post up, ενώ πολύ μεγάλο κομμάτι των πλεονεκτημάτων που αποκτούν στη διάρκεια των αγώνων έχει να κάνει με τον πρωτεύοντα και με τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Εμείς θεωρούμε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να δείξουμε τη δική μας ταυτότητα, να βάλουμε τα σώματά μας, να παίξουμε καλή άμυνα και γενικά να μην αλλάξουμε κάτι από το στιλ παιχνιδιού που έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Θα αντιμετωπίσουμε τη Σλοβενία συνολικά σαν μια πολύ καλή ομάδα χωρίς να υποτιμήσουμε κανέναν παίκτη της και δίνοντας προσοχή σε κάθε μας κατοχή για 40 λεπτά, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας».

To Top