«Καμπάνα» 6 μηνών στον Σαμουέλ Ετό

Ο Σαμουέλ Ετό, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν (Fécafoot), τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από όλους τους αγώνες των εθνικών κλιμακίων της χώρας του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών U20, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/9) η FIFA.

Η πειθαρχική επιτροπή της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας κατηγόρησε τον άλλοτε σπουδαίο επιθετικό της Μπαρτσελόνα, της Ίντερ και της εθνικής Καμερούν πως «…παραβίασε τους κανόνες σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά και των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι», ενώ επιτέθηκε κατά παικτών και διαιτητών.

Ο Ετό κατηγορείται ότι άσκησε πίεση στους διαιτητές κατά τη διάρκεια της φάσης των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην Κολομβία όπου η ομάδα του Καμερούν ηττήθηκε με 3-1 απ’ τη Βραζιλία, με τους Αφρικανούς να αμφισβητούν έντονα το πέναλτι της ισοφάρισης των Βραζιλιάνων.

Η ποινή του Ετό δεν αφορά την άσκηση των καθηκόντων του ως προέδρου της Ομοσπονδίας, αλλά «…θα τον αποτρέψει από το να παρακολουθήσει αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών που περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της Fécafoot σε όλες τις κατηγορίες ή ηλικιακές ομάδες», ανέφερε η FIFA.

Ο Ετό, που εξελέγη πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν το 2021, βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας. Τον Μάρτιο αρνήθηκε τον κυβερνητικό διορισμό του Βέλγου προπονητή της ανδρικής ομάδας Μαρκ Μπρις.

To Top