ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλαϊτζάκης: “Μεγάλος σύλλογος ο Άρης με ένδοξη ιστορία! Ο Γκάλης είναι ο καλύτερος όλων”

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λιετκαμπέλις για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Άρη, τους κιτρινόμαυρους, τον Νίκο Γκάλη, αλλά και για τη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όταν ήταν 15 χρονών.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Έχεις παίξει ήδη δύο αγώνες στο EuroCup, πώς θα βαθμολογούσες την έναρξη της σεζόν;

– “Ξεκινήσαμε τη σεζόν με δύο ήττες, αλλά έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω στο EuroCup. Όλη η σεζόν είναι ακόμα μπροστά μας, παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, να εμπιστευόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλον και να παίξουμε ως ομάδα”.

– Ποια είναι η συνολική εντύπωση μέχρι στιγμής από τη νέα σεζόν του EuroCup;

– “Παρακολουθώ πολλούς αγώνες και σίγουρα μπορώ να πω ότι το φετινό EuroCup είναι το δυνατότερο των τελευταίων σεζόν. Πολλοί παίκτες της EuroLeague έχουν ενταχθεί στις ομάδες του EuroCup, το επίπεδο ταλέντου των παικτών είναι πολύ υψηλό και οι ομάδες δυναμώνουν κάθε χρόνο”.

– Στον τελευταίο αγώνα χάσατε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, τι έλειπε σε εκείνο το παιχνίδι;

– “Είχαμε άσχημα διαστήματα, υπήρχαν στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, που δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάναμε φάουλ, τους δώσαμε την ευκαιρία να εκτελέσουν ελεύθερες βολές και τελικά μείναμε είκοσι πόντους πίσω”.

– Την Τρίτη σας περιμένει μια “μονομαχία” με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα,
όταν σκέφτεσαι αυτόν τον αγώνα;

– “Ο Άρης είναι μια καλή και καλά προπονημένη ομάδα. Παίζουν επιθετικό μπάσκετ και το κύριο όπλο τους είναι η συμπαγής αμυντική λειτουργία τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, να απαντήσουμε με δυνατό παιχνίδι και να δώσουμε το 100% και στα 40 λεπτά. Έχουν αρκετούς καλούς Έλληνες παίκτες, όπως οι Μποχωρίδης, Μαντζούκας και Τολιόπουλος, που ξέρουν να παίζουν σε αυτό το επίπεδο”.

– Ο προπονητής Γιάννης Καστρίτης ξεκίνησε την τέταρτη σεζόν του στην τεχνική ηγεσία του Άρη . Τι είδους προπονητής είναι;

– “Στην Ελλάδα, σπάνια οι προπονητές δουλεύουν τόσο καιρό σε έναν σύλλογο. Δείχνει ότι κάνει καλή δουλειά εκεί, έχει παίκτες που απολαμβάνουν να παίζουν μαζί του. Ο Άρης δεν ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά με αυτόν τον προπονητή τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι”.

– Γενικά, τι σημαίνει Άρης για το ελληνικό μπάσκετ;

– “Ο Άρης είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, με πολύ ένδοξη ιστορία. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ακόμα μια από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας. Εκεί έπαιξαν πολλοί καλοί παίκτες, όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν αυτήν την ομάδα. Θα πω ότι μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Άρης είναι ο τρίτος σύλλογος στην Ελλάδα”.

– Ο Νίκος Γκάλης ήταν ο πιο εξαιρετικός παίκτης του συλλόγου. Ποιο είναι το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ;

– “Όλοι τον ξέρουν. Η επιρροή του στο ελληνικό μπάσκετ είναι τεράστια. Ο Γκάλης έχει εμπνεύσει πολλές γενιές καλαθοσφαιριστών. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης, ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Δεν υπάρχουν πολλά να πω, ήταν απλά ο καλύτερος”.

– Ο αγώνας της Τρίτης θα είναι πιο ιδιαίτερος για εσένα ως Έλληνα;

– “Έπαιξα στο μικρά τμήματα του Άρη για ένα χρόνο, όταν ήμουν 15 χρονών. Είναι πάντα λίγο πιο ιδιαίτερο για τις ελληνικές ομάδες, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι έτοιμος και ταυτόχρονα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι ως ομάδα”.

To Top