Το CIES Football Obsevatory παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων φυσικά και της Ελλάδας. Φάουλ, άουτ, πλάγια άουτ, κόρνερ, διαμαρτυρίες, τραυματισμοί και κάθε λογής παράγοντες που ανακόπτουν τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού λαμβάνονται υπόψη από τους αρμόδιους.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
H Super League λοιπόν καταλαμβάνει την 27η θέση ανάμεσα στα 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, με τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού να αγγίζει το 54% και την ΑΕΚ να έχει το κορυφαίο ποσοστό στα δικά της ματς (56.6%), τη στιγμή που η Λάρισα έχει το χαμηλότερο (50.8%). Η χαμηλή θέση της Ελλάδας είναι μια ακόμα ένδειξη ότι υφίσταται πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, το οποίο βέβαια δύναται να έχει πολλές διαφορετικές αναγνώσεις και αίτια.
Η σουηδική Allsvenskan είναι το πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο πραγματικό χρόνο (60,4%), λίγο μπροστά από το Champions League (60,2%), το οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στις μετρήσεις. Στην χαμηλότερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η πορτογαλική Primeira Liga (50,9%).
Τον υψηλότερο χρόνο μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μετράει η γερμανική Bundesliga (58,5%), ενώ τον χαμηλότερο η ισπανική La liga (55,8%). Η Γκλάντμπαχ στη Γερμανία (62.5%), η Λίβερπουλ στην Αγγλία (62.2%), η Μίλαν στην Ιταλία (61.2%), η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (60.3%) και η Παρί Σεν-Ζερμέν (60.1%) έχουν τα κορυφαία ποσοστά στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Συνολικά, το υψηλότερο ποσοστό λεπτών σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες, καταγράφηκε στη σουηδική Σούντσβαλ (63,7%) και το χαμηλότερο στην πορτογαλική Φεϊρένσε (45,7%).
Οι υπολογισμοί έγιναν με δείγματα που πάρθηκαν από την 1η Ιουλίου μέχρι την 28η Νοεμβρίου του 2018.
Αναλυτικά τα πινακάκια του CIES:
Πηγή: to10.gr