«Καθάρισε» ο Ντόβμπικ για τη Ρόμα, η Άιντραχτ «λύγισε» τη Ρίγας, εύκολη νίκη για τον Άγιαξ

Η Ρόμα νίκησε με 1-0 τη Ντινάμο Κιέβου, παίρνοντας το πρώτο της «τρίποντο» στο Europa League. Η Άιντραχτ αγχώθηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Ρίγας (1-0), ενώ ο Άγιαξ πέρασε από την έδρα της Καραμπάγκ (0-3).

 Ρόμα – Ντινάμο Κιέβου 1-0
Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Ρόμα απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου, της οποίας επικράτησε με 1-0. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις στο πρώτο μέρος με τη Ρόμα να παίρνει το προβάδισμα χάρη στο πέναλτι που κέρδισε στο 23′, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντόβμπικ. Οι Ουκρανοί απείλησαν στο 36′, αλλά το σουτ του Γκερέρο πέρασε άουτ, ενώ στο 43′ βρήκαν δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στην επανάληψη, η Ρόμα πίεσε για να πετύχει και δεύτερο τέρμα χάνοντας δύο καλές στιγμές με τους Πελεγκρίνι και Σομοντούροφ στο φινάλε, με το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρίγας 1-0
Στη Φρανκφούρτη, η Άιντραχτ κατάφερε να «λυγίσει» τη Ρίγας, παρά την την αντίσταση των Λετονών. Καλύτεροι οι Αετοί σε όλο το ματς, μονολογούσαν στην επίθεση, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν στο δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 48′ τους ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ και χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 79′ για να προηγηθούν. Ο Λάρσον βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και σούταρε εύστοχα για το 1-0. Η Ρίγας παραλίγο να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Καρκίεφ σταμάτησε στο δοκάρι του Τραπ. Οι Λετονοί είχαν ακόμη μία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, η Άιντραχτ γλίτωσε την «ψυχρολουσία» και έφυγε από το ματς με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Καραμπάγκ – Άγιαξ 0-3
Σε εύκολη υπόθεση εξελίχθηκε το ματς στο Αζερμπαϊτζάν για τον Άγιαξ που πέρασε από την έδρα της Καραμπάγκ (0-3) παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. Τα πράγματα έγιναν απλούστερα για τους Ολλανδούς από το 15ο λεπτό, όταν ο Ρομάο αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 36′, ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ με το σουτ του Τέιλορ έχοντας πάρει το πάνω χέρι στο ματς. Τα άλλα δύο γκολ των Ολλανδών ήρθαν στο δεύτερο μέρος, με τον Βέγκχορστ στο 74′ να κάνει το 2-0 και τον Άκπομ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για τον Αίαντα, ενώ η Καραμπάγκ έμεινε με εννέα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καφαργκιουλίεφ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σοσιεδάδ 1-2
Την πρώτη της νίκη στη League Phase του Europa League πανηγύρισε η Σοσιεδάδ, η οποία λύγισε με 2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τον δρόμο της νίκης για τους Βάσκους άνοιξε ο Πατσέκο στο 19΄για το 1-0, με τον Γκόμεζ στο 64΄να διασφαλίζει πρακτικά τη νίκη των φιλοξενούμενων. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινοί είναι να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Τουργκέμαν στο 82΄, ολοκληρώνοντας μάλιστα το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ντάβιντα στο 88΄.

Φερεντσβάρος – Νις 1-0
Πρώτη νίκη και για τη Φερεντσβάρος, η οποία επικράτησε 1-0 επί της Νις και κατέκτησε τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση. Στο 15΄το αυτογκόλ του Μπομπίτο έκανε τη διαφορά για τους Ούγγρους κι έκρινε τελικά το σκορ υπέρ τους, καθώς το 1-0 δεν έμεlλε να αλλάξει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Μίντιλαντ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-0
Η Μίντιλαντ πανηγύρισε μια σημαντική νίκη 1-0 απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της στη League Phase του Europa League. Οι Δανοί κατάφεραν να διατηρήσουν την αήττητη πορεία τους μέχρι στιγμής. Στο 18ο λεπτό, η Μίντιλαντ βρήκε δίχτυα με τον Ντιαό, που νίκησε τον τερματοφύλακα της Σεν Ζιλουάζ και έκανε το 1-0. Παρά την πίεση των Βέλγων, οι γηπεδούχοι κράτησαν το σκορ υπέρ τους μέχρι το τέλος, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο.

To Top