Κέρασε… κορυφή τη Λίβερπουλ ο Σαλάχ

Με τον Σαλάχ να «χτυπάει» με πέναλτι (61′) πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση της Γουλβς, η Λίβερπουλ έφυγε με ζόρικο διπλό από το «Μολινό» και εκμεταλλεύτηκε τη νέα απώλεια της Σίτι, «πατώντας» κορυφή!

Στην κορυφή της Premier League «πάτησε» η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» έφυγαν με ζόρικο, αλλά μεγάλο, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, διπλό από το «Μολινό», επικρατώντας 2-1 της Γουλβς και σε συνδυασμό με τη νέα απώλεια της Μάντσεστερ Σίτι νωρίτερα, σκαρφάλωσαν στην 1η θέση της βαθμολογίας! Το αν θα παραμείνουν μόνοι εκεί, θα εξαρτηθεί από το αν η εξαιρετική Άστον Βίλα περάσει αύριο (29/09, 16:00) από την έδρα της Ίπσουιτς. Στον βαθμολογικό πίνακα, πάντως, γίνεται ένας χαμός με το πέρας της 6ης αγωνιστικής!
Στο Γουλβερχάμπτον, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με τη Λίβερπουλ να δυσκολεύεται να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία των «λύκων». Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν απειλούνταν κιόλας. Αλλά ενώ οι δύο ομάδες φαινόταν ότι θα πάνε στα αποδυτήρια με ένα «σβηστό» σχετικά 0-0, «μίλησε» ο πιο… αουτσάιντερ παίκτης! Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζότα έβγαλε μία μαγική σέντρα από αριστερά, με τον Κονατέ να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας της Γουλβς, «γράφοντας» με δυνατή κεφαλιά το 1-0 για τους «κόκκινους». Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από το 2021, που μετακόμισε από τη Λειψία στη Λίβερπουλ, και ενώ έχει σκοράρει σε όλες τις άλλες διοργανώσεις!
Το ίδιο… σβηστά ξεκίνησε, πάντως, και το δεύτερο 45λεπτο. Η Γουλβς δεν μπορούσε να αντιδράσει, με τη Λίβερπουλ στον αντίποδα να δείχνει ότι ήθελε να φύγει με μία επαγγελματική νίκη από το «Μολινό». Αλλά κάτι τέτοια, ειδικά στην Premier League, τα πληρώνεις. Στο 56′, λοιπόν, ο Κονατέ από ωραίος έγινε μοιραίος, κάνοντας ένα τραγικό λάθος στην άμυνα, με τον Άιτ Νουρί να κάνει το 1-1, εξοργίζοντας τον Άλισον, που έβαλε τις φωνές στον Γάλλο στόπερ!
Τελικά, όμως, τη λύση έδωσε -ποιος άλλος- ο Μοχάμεντ Σαλάχ! Ενώ η κουβέντα για το μέλλον του 32χρονου στο αγγλικό λιμάνι φουντώνει, ο ίδιος συνεχίζει… on fire, αφού ευστόχησε στο 61′ στο πέναλτι, που κέρδισε ο Ζότα από τον Σεμέντο, έφτασε τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (έχει και τέσσερις ασίστ) και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, στέλνοντας την ομάδα του Άρνε Σλοτ στην κορυφή! Αυτή, θυμίζουμε, ήταν η 5η νίκη της Λίβερπουλ σε έξι ματς πρωταθλήματος, έχοντας χάσει μόνο το εντός έδρας από τη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από δύο εβδομάδες.

 

To Top