Κάλεσε Καρνέζη αντί Βελλίδη, προσπάθησε να το “μπαλώσει”, αλλά…

Οι πληροφορίες από την Αθήνα επιβεβαιώθηκαν και ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να καλέσει τον Ορέστη Καρνέζη του Παναθηναϊκού στην Εθνική για το φιλικό (29/02, 18:00) με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο, αντί του Μάρκου Βελλίδη. Και φυσικά στις δηλώσεις του δεν έπεισε κανέναν για το περί αξιοκρατίας κριτήριό του.

Ο Πορτογάλος προπονητής αφού ανακοίνωσε την αποστολή της…«γαλανόλευκης» την οποία απαρτίζουν οι Τζόρβας, Καρνέζης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Φορτούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Αθανασιάδης, Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος, μίλησα για τα κριτήρια επιλογής του. 

«Τον κάλεσα, επειδή αυτή τη στιγμή είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κι έχει καλή απόδοση» είπε για τον Καρνέζη, προσπαθώντας να το… μπαλώσει. Αλλά δεν… μπαλώνεται. Όχι ότι ο Μάρκος Βελλίδης είναι βασικός τερματοφύλακας και εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του Άρη… 

Από κει και πέρα, προσπάθησε να δώσει ένα στίγμα από τη φιλοσοφία του: «Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους. Όταν θα πάμε στην Αυστρία, θα πάρω μαζί μου παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική». 

Τέλος για τα κριτήρια που θα επιλέξει την τελική αποστολή είπε: «Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για την 23άδα. Από εκεί και πέρα μετά έρχεται η ποιότητα. Είναι δυο σημαντικοί τομείς, αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδία είναι το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Αν δημιουργήσεις ένα ισχυρό σύνολο, αν είναι συμπαγές είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα είναι το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτες, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες. 

Επίσης, παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα». 
  

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top