Ιστορική πρώτη νίκη για Ζάμπια στο Μουντιάλ Γυναικών-Αντίο με «ψηλά το κεφάλι»

Η Ζάμπια μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όμως επικράτησε της Κόστα Ρίκα με 3-1 και έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Έστω και «εκπρόθεσμη», αυτή είναι η πρώτη νίκη για την Αφρικανική χώρα στη διοργάνωση, αφήνοντας την αντίπαλό της χωρίς βαθμό, στο τέλος της φάσης των ομίλων.

Χωρίς βαθμό θα ολοκληρώσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών η Κόστα Ρίκα, σημειώνοντας, μάλιστα, μόλις 1 τέρμα σε 3 αγώνες. Τους πρώτους της βαθμούς, ιστορικά, στη διοργάνωση πήρε η Ζάμπια, βρισκόμενη στην 3η θέση με 3 βαθμούς. Πολύ μακριά, αμφότερες, από Ιαπωνία και Ισπανία, που θα βρεθούν στους 16 της διοργάνωσης, με 9 και 6 βαθμούς, αντίστοιχα.

Η Ισπανία ηττήθηκε με 4-0 από την Ιαπωνία, αλλά προκρίθηκε στις “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, ενώ Κόστα Ρίκα και Ζάμπια έμειναν εκτός συνέχειας, με τις Κοσταρικανές να αποκλείονται χωρίς να έχουν σημειώσει έναν βαθμό.

Η Ιαπωνία, που είχε εξασφαλίσει από τη 2η αγωνιστική την πρόκρισή της στις “16”, έκανε το “3 στα 3” απέναντι στην Ισπανία, επικρατώντας 4-0. Παρά την ήττα η “ρόχα”, με έξι βαθμούς πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τον τρίτο όμιλο για τη συνέχεια του τουρνουά, αφήνοντας εκτός Ζάμπια και Κόστα Ρίκα.

To Top