Ιμπραΐμοβιτς: «Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νιώθεις ότι είσαι απλά ένας αριθμός»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος διανύει το 42ο έτος της ηλικίας του, πέρασε σχεδόν δύο σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» αφού εντάχθηκε στον σύλλογο ως 35χρονος το 2016 με ελεύθερη μεταγραφή από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έπαιξε καθοριστικό παράγοντα για την απόκτηση του Σουηδού αστέρα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στην Ίντερ. Η περίοδος του Ιμπραΐμοβιτς με τους «κόκκινους διαβόλους» πήγε καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί, με τον Ζλάταν να πετυχαίνει 29 γκολ σε 53 εμφανίσεις για τον σύλλογο.

Κέρδισε τόσο το Europa League όσο και το League Cup κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης σεζόν 2016/17. Αλλά αφού ο τραυματισμός τον απέκλεισε από το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης σεζόν του με τον σύλλογο, ο Ιμπραΐμοβιτς έφυγε για να ενταχθεί στο LA Galaxy τον Μάρτιο, αφού η Γιουνάιτεντ συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του.

Ο Ιμπραΐμοβιτς μίλησε στο «Athletic» για τη θητεία του το «Ολντ Τράφορντ» λέγοντας: «Ήταν διαφορετικά από αυτά που είχα συνηθίσει. Είσαι απλώς ένας αριθμός εκεί, ένιωσα. Μετά, στη νοοτροπία μου, θέλω να κάνω τη δική μου ιστορία. Δεν με ενδιέφερε αυτό που συνέβη πριν, με όλο τον σεβασμό.

«Ναι, αυτό φέρνει πίεση για να ζήσουν σύμφωνα με αυτό που είχαν συνηθίσει. Αλλά δεν με ενδιέφερε να ακούσω το Class του ’92. Αυτό δεν με βοηθά γιατί δεν είναι η ομάδα μου (που υποστηρίζω) και ήθελα να κάνω τη δική μου ιστορία. Ήθελα ο κόσμος να πει: “Εσύ κέρδισες και η Γιουνάιτεντ κέρδισε μαζί σου”»

Ο Ιμπραΐμοβιτς πιστεύει ότι απέδειξε ότι οι αμφισβητίες του έκαναν λάθος κατά τη διάρκεια της σύντομης περιόδου του στο αγγλικό ποδόσφαιρο και λέει ότι ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Μουρίνιο, ήταν το κλειδί για την επιτυχία του.

«Ήμουν 35. Ήρθα στην Αγγλία. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι είμαι πολύ μεγάλος, ότι πρέπει να συνταξιοδοτηθώ, μπλα μπλα μπλα. Αλλά αυτό με πυροδότησε. Τους είπα “θα σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος”», πρόσθεσε ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τώρα ενεργεί ως σύμβουλος στη Μίλαν για λογαριασμό των ιδιοκτητών του συλλόγου RedBird Capital Partners.

To Top