ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θετικό… πρώτο δείγμα για τον Άρη, παρά τη φιλική ήττα (1-2) από την Άλκμααρ

Φιλικό ξεμούδιασμα για τον Άρη ο οποίος στην πρώτη του αναμέτρηση για τη φετινή χρονιά ηττήθηκε από την Άλκμααρ με 1-2. Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο τους φιλικό και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες, καλούς συνδυασμούς και ένα χαμένο πέναλτι εκτός από το γκολ του Σαμόρα.

ΜΕ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΖΟΥΛ

Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με μια αρκετά γνώριμη ενδεκάδα με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Βέλεθ, Μπράμπετς, Φεράρι και Φατόρε τετράδα στην άμυνα. Ο Μοντόγια ήταν παρτενέρ του Ζουλ στα χαφ, με τον Μάνου Γκαρθία μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο.

Στα φτερά της επίθεσης οι Φετφατζίδης και Σαβέριο, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Σαμόρα.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-1 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παρά το γεγονός ότι η Άλκμααρ έδινε το 5ο της φιλικό, ο Άρης μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση έχοντας στη γραμμή κρούσης τον πολύ δραστήριο Σαμόρα.

Ο Κοσταρικανός στο 4ο μόλις λεπτό κέρδισε πέναλτι καθώς ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Άλκμααρ. Ο Σαβέριο ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Βέρχουλστ απέκρουσε το πέναλτι του παίκτη του Άρη.

Στο 12′ οι κίτρινοι είχαν καλή στιγμή με τον Φετφατζίδη. Ο Έλληνας εξτρέμ βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, με το σουτ το οποίο επιχείρησε να φεύγει μόλις λίγα μέτρα άουτ

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 14′ δύσκολη επέμβαση του Βέρχουλστ, στο δυνατό σουτ του Σαμόρα, μετά από αντεπίθεση του Άρη.

Στο 21′ η Άλκμααρ, πήρε το κεφάλι στο σκορ με τον Μπουρμέστερ. Ο παίκτης της Άλκμααρ βρέθηκε μόνος στην μεγάλη περιοχή, νικώντας τον Κουέστα για το 0-1, μετά από πλαγιοκόπηση από τα αριστερά.

Στο 29 ο Σαμόρα ισοφάρισε για τους κιτρινόμαυρους. Ο Μοντόγια έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, γυρίζοντας την στον Σαμόρα, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Βέρχουλστ για το 1-1.

ΓΚΟΛ Η ΑΛΚΜΑΑΡ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές προσώπων από το 56 και μετά.

Ο ρυθμός όπως ήταν λογικό έπεσε με την Αλκμάαρ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 67 με τον Πενέτρα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Μπάζοερ, για να νικήσει τον Κουέστα για το 2-1.

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 71′.  Ο Πάβιτσιτς έπιασε τρομερή κεφαλιά όμως ο Βιρτζίνια ενστικτωδώς απομάκρυνε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας της Άλκμααρ είπε “όχι” σε σουτ του Παναγίδη.

Το παιχνίδι από το 75 και έπειτα άρχισε να… σβήνει με την Άλκμααρ να έχει ένα δοκάρι στο 89 με τον Κάσιους.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φατόρε, Βέλεθ (55’ Ροζ), Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ (68’ Πάβιτσιτς), Μοντόγια (90+ Μεμέτογλου), Μανού Γκαρθία (55’ Πάρντο), Φετφατζίδης (55’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (55’ Παναγίδης), Ζαμόρα (75’ Μορόν)

ΑΛΚΜΑΑΡ: Βέρχουλστ (66’ Βιρτζίνιο), Πενέτρα, Πάροτ (46’ Ζέφουϊκ), Μπέλιτς (58’ Μαϊκούμα), Αντάι (74’ Ιμπραΐμ), Πόκου, Ντέκερ, Σούτεν (42’ Μπόργκαρτ), Μπαζούρ, Μπούρμεστερ, Κάσιους. Στο τελευταίο 20λεπτο αγωνίστηκαν και οι Σαντίκ, Μπρεντερόντε, Κόπμαϊνερς.

To Top