Η UEFA τιμώρησε τον Ντεμιράλ με δύο αγωνιστικές

Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε από την UEFA στον Μερίχ Ντεμιράλ για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», με τον Τούρκο στόπερ να τίθεται εκτός από τον προημιτελικό με την Ολλανδία αλλά και από τον ενδεχόμενο ημιτελικό σε περίπτωση που η Τουρκία προκριθεί.

Η UEFA τιμώρησε επίσημα τον Μερίχ Ντεμιράλ για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων». Ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός πανηγύρισε το δεύτερο του γκολ απέναντι στην Αυστρία με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Μια κίνηση που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Γερμανία και Τουρκία. Όπως ενημέρωσε επίσημα η UEFA, ο Ντεμιράλ τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τόσο τον προημιτελικό με την Ολλανδία, όσο και τον ημιτελικό, εάν η Τουρκία καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο των «Οράνιε».

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα η ομοσπονδία της χώρας έχει ήδη προσφύγει στο CAS για την άρση της ποινής. Από την άλλη, στα… μαλακά έπεσε ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ καθώς στον Άγγλο σταρ επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο αλλά και ποινή μιας αγωνιστικής την οποία θα την εκτίσει μετά το τέλος του EURO 2024.

Η συγκεκριμένη χειρονομία είναι χαρακτηριστική των «Γκρίζων Λύκων», ένα υπερεθνικιστικό τμήμα της νεολαίας του Κόμματος «Εθνικιστικό Κινήμα» (MHP) της Τουρκίας, συμμάχου του κυβερνώντος κόμματος AK του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

To Top