Η Premier League απέρριψε το αίτημα του Γκουαρδιόλα για καθυστέρηση στην έναρξη της νέας σεζόν

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποκάλυψε ότι η Premier League απέρριψε το αίτημα της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι να καθυστερήσουν την έναρξη της νέας σεζόν.

Τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Τσέλσι θα συμμετάσχουν στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 15 Ιουνίου και 13 Ιουλίου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ζήτησε από την Premier League να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν οι παίκτες της και, παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση, ο σύλλογος δεν αναμένει ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.

Αυτή είναι σίγουρα η ερμηνεία του Γκουαρδιόλα, αφού αποκάλυψε ότι το αίτημα είχε υποβληθεί όταν συζητήθηκε ο αντίκτυπος της νέας διοργάνωσης στη φυσική κατάσταση των παικτών του κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν και μετά.

«Η Premier League δεν επέτρεψε σε εμάς και την Τσέλσι να αναβάλουμε τους πρώτους αγώνες για να βοηθήσουμε στην ανάρρωσή μας. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε εκνευρισμένος ο Καταλανός τεχνικός. «Λοιπόν, αν δεν αναβάλουν αυτούς τους αγώνες, τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν έχω απάντηση αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχω ξαναπάει εκεί, δεν ξέρω. Θα λάβουμε μια απόφαση, θα έλεγα, με κοινή λογική. Θα δούμε τους παίκτες και το πρόγραμμα», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.

Ο τεχνικός των Πολιτών χλεύασε επίσης την ιδέα ότι η Premier League θα παράσχει στη Σίτι αυτού του είδους την υποστήριξη όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν το αίτημα του συλλόγου θα επιτρεπόταν: «Απολύτως όχι. Η Premier League μας λέει ναι; Όχι. Απολύτως όχι».

Από την πλευρά της, η Premier League επιβεβαίωσε ότι έγιναν άτυπες συζητήσεις, αλλά δεν υποβλήθηκε επίσημο αίτημα, δηλώνοντας ότι αυτό ήταν ένα παράδειγμα των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν τα εγχώρια πρωταθλήματα ως αποτέλεσμα των αλλαγών στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο που έκανε η FIFA.

To Top