Η Athens Kallithea κλείνει τον Τσέχο μπακ Ματέι Χάνουσεκ

Μετά την κίνηση με την απόκτηση του Νικολά Ισιμά Μιρέν η Athens Kallithea κινείται για την ενίσχυση της στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όπως προκύπτει η ομάδα των Νοτίων Προαστίων είναι κοντά στην απόκτηση του Τσέχου αριστερού μπακ – χαφ, Ματέι Χάνουσεκ.

Πρόκειται για 31χρονο ποδοσφαιριστή, ύψους 1.82 μ., ο οποίος μπορεί να παίξει όλη την αριστερή πλευρά, όντας ένα φουλ επιθετικό μπακ, χαρακτηριστικά που «κολλάνε» στον τρόπο παιχνιδιού του Μάσιμο Ντονάτι, ο οποίος στηρίζεται σε σχηματισμούς με τριάδα, στους οποίους οι ακραίοι οπισθοφύλακες παίρνουν όλη την πλευρά και λειτουργούν ως εξτρέμ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ντούκλα Πράγας, το 2015 πήγε στην Γιάμπλονετς με την οποία έκανε 92 εμφανίσεις και έδωσε δυο ασίστ. Το 2019 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς πήγε στη Σπάρτα Πράγας, όπου είχε 80 συμμετοχές, τρία γκολ και έξι ασίστ και το 2020 σήκωσε το Κύπελλο της χώρας του.

Έφυγε από τη χώρα του το 2021 ως δανεικός στη Βίσλα Κρακοβίας, τον επόμενο χρόνο πήγε με το ίδιο καθεστώς στην Τουρκία για λογαριασμό της Γκαζιαντέπ και το 2023 η Ανκαραγκουτσού τον έκανε δικό της, αρχικά με δανεισμό και στη συνέχεια με μεταγραφή.

To Top